Autor: Saša Stojadinović   |  21.06.2014. - 14:06 h  |   Kategorija: Rukomet
Rukometaši večeras igraju za povratak u elitu

Ukoliko pobede u utakmici protiv RK “Mokra Gora“ u subotu Požarevljani se vraćaju u Super rukometnu ligu Srbije. 

 

Večeras se u okviru poslednje utakmice baraža za popune elitne lige Srbije u rukometu MRK “Požarevac“ sastaje sa ekipom RK “Mokra Gora“. Ukoliko trijumfiju, požarevačke rukometaše očekuje povratak u elitu odakle su ispali pre dve sezone. Ove godine bili su superiorni u domaćem prvenstvu ali i pored toga morali da igraju utakmice baraža.


 


- U baražu smo startovali sa 4 boda koja smo preneli iz lige. Na to smo dodali još 12 bodova koje smo osvojili na domaćem terenu i 3 sa gostovanja. Ukoliko pobedimo u ovoj utakmici i zvanično ćemo biti u Super rukometnoj ligi. - kazao je predsednik Upravnog odbora kluba Milenko Gostojić i dodao da će klub nastojati da u narednoj sezoni ali i onima posle, priključi prvom timu što više igrača iz omladinskog pogona.


 


- Mokra Gora nije nimalo lak protivnik ali momci su spremni da daju sve od sebe kako bi se svi zajedno radovali velikom uspehu. Publika, ukoliko dođe u velikom broju, olakšaće nam taj cilj i zato pozivam ljude da nas u subotu bodre i zajedno se sa nama na kraju raduju. - kazao je kapiten Marko Veljković. Na njegov poziv se nadovezao i Član Upravnog odbora MRK “Požarevac“ Gordan Bojković koji je dodao da su ovi momci zaslužili da se u što većem broju isprate u elitu jer su nesebično pomagali unesrećenima tokom poplava. Time su, dodao je on, pokazali visok stepen društvene odgovornosti pa je sada red i da im se na njihovom “terenu“ građani Požarevca zahvale.


 


Da ponovimo još jednom, dođite večeras u 20 sati i 30 minuta da bodrite rukometaše Požarevca i uživate u vrhunskoj sportskoj predstavi.   

Komentari: