Autor: Saša Stojadinović   |  12.10.2014. - 10:10 h  |   Kategorija: Rukomet
Neophodna pomoć Požarevljankama, dođite u Halu!

Rukometašice Požarevca igraju danas utakmicu 4. kola Prve rukometne lige - Centar protiv ekipe “Mačva“ iz Šapca i ukoliko želi da se priključi vrhu tabele, neophodna su im dva boda.

 

Koliko je važno prisustvo publike kada je u pitanju konačni ishod meča najbolje je pokazala prethodna utakmica koju su Požarevljanke igrale kod kuće. Tada je ekipa Voždovca, nošena brojnijom publikom koja je došla organizovano u Požarevac načinila prevagu i u finišu napravila atmosferu kao da se utakmica igrala u sred Beograda. Malobrojna domaća publika je dodatno otežala posao  svom timu kamernom atmosferom pa je utisak bio kao da u Požarevcu prednost domaćeg terena ne znači baš ništa. Mučno je bilo gledati kako se u sred požarevačke Hale slavila pobeda kao da su domaće dobile, a zapravo su teren napustile pognutih glava. Pitanje je da li bi finiš te utakmice tako izgledao da je postojala barem egal podrška sa tribina.Domaćim ljubiteljima sporta nema izgovora. Današnja utakmica je meč drugog ranga takmičenja u sportu za koji se kaže da je jedan od nacionalnih, ulaz se ne naplaćuje, ne igraju se u isto vreme atraktivne fudbalske utakmice na televiziji tako da neizostanak može značiti samo odsustvo bilo kakvog lokal patriotizma, ljubavi prema sportu ili lenjost.


Dolazi atraktivan protivnik, iz grada koji važi za rasadnik sportskih talenata u mnogim sportovima. Biće teško i zato se pozivaju svi Požarevljani, sa velikim P da dođu danas u 17 sati u SC Požarevac i pomognu devojkama koje na leđima nose ime grada da trijumfuju. Povedite i prijatelje!


 


 


 


 

Komentari: