Autor: Saša Stojadinović   |  19.10.2014. - 10:10 h  |   Kategorija: Rukomet
Rukometni derbi u Hali!

Danas se igra utakmica 4. kola rukometne Super lige Srbije između domaćeg Požarevca i kostolačkog ”Rudara”.

 

Svojevrsan derbi bio je povod da se organizuje konferencija za medije na kojoj su govorili treneri ovih ekipa, Srđan Rundić i Dragan Ajdačić.Obojica stručnjaka došli su dobro raspoloženi i spremni da se nadigravaju. Za razliku od Rundića, Ajdačić će u ovom meču imati igrače koji usled povreda neće biti na raspolaganju.


- Požarevljani su blagi favoriti, ne samo po kvalitetu već i zbog toga što mi u meč ulazimo dosta oslabljeni. Iz duela će izostati naš kapiten Milošević i ključni igrač odbrane Dimitrijević. Pored toga siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pružimo kvalitetnu partiju i ako budemo u prilici da uzmemo i bodove. - kazao je trener Rudara, Ajdačić. Obe ekipe nemaju mnogo igrača koji su rođeni u okolini Požarevca i Kostolca da bi bili upoznati sa sportskim rivalitetom ova dva mesta, ali i pored toga treneri misle da će njihovi igrači biti posebno inspirisani u nedelju.


- Ja sam prvi put učesnik ovog derbija ali mislim da postoji neki pozitivan naboj, bez obzira što većina igrača nije iz Požarevca. Igrači sa strane se poistovećuju sa nekolicinom domaćih tako da je u timu pozitivna tenzija stvorena. - kaže Srđan Rundić, trener MRK ”Požarevac”. Utakmica između domaćeg Požarevca i RK Rudar iz Kostolca igra se danas u SC Požarevac sa početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan.


 


 

Komentari: