Autor: Saša Stojadinović   |  20.10.2014. - 08:10 h  |   Kategorija: Rukomet
Kostolčani slavili u Požarevcu

U fenomenalnoj atmosferi u Hali sportova, pred nešto manje od 500 gledalaca, rukometaši kostolačkog Rudara sasvim zasluženo su savladali domaći MRK “Požarevac“ rezultatom 21:22 (8:11).

 

Meč koji je igran u okviru 5. kola Super rukometne lige obilovao je uzbuđenjima i neizvesnošću, iako su gosti vodili skoro ceo tok utakmice. U tome im je pomogla izuzetno kolektivna igra i uigrane akcije ali i neshvatljive greške domaćina, naročito tokom istrčavanja kontri. Tokom prvog dela igre Rudar je u pojedinim trenucima imao i po pet golova prednosti, da bi malo angažovanijom igrom domaći dočekali kraj prvog poluvremena sa minus 3 na semaforu Sportskog centra Požarevac. U drugom delu igre prednost gostiju se topila da bi nekoliko minuta pred kraj došlo do izjednačenja. To je ipak bilo sve što su mogli da učine jer u dva navrata nisu uspeli da u tim prelomnim trenucima pogode sa sedmerca. Tako su gosti sasvim zasluženo odneli čitav plen iz požarevačke Hale sportova.


U narednom kolu Rudar gostuje prvoplasiranoj ekipi “Železničar 1949“ u Nišu, dok će MRK Požarevac pokušati da popravi utisak u Kuršumliji protiv ekipe “Planinka Prolom voda”.


Komentari: