Autor: Saša Stojadinović   |  30.10.2014. - 13:10 h  |   Kategorija: Sportski centar
Vitaminijada u Hali

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov“ Požarevac, priredila je u sredu za svoju decu veliki sportski događaj, kroz koji će steći i neka znanja o tome šta je zdravo jesti a šta ne.

 

Povodom oktobra, meseca “Zdrave hrane“, u ustanovi se tradicionalno organizuje dečja olimpijada pod nazivom “Vitaminijada“, i to u velikoj sali Sportskog centra Požarevac.
Program zdrave hrane koji je uveden sistematskim radom, iziskivao je timski rad svih zaposlenih, kao i rad sa roditeljima i decom. Taj rad, čiji je “Vitaminijada“ deo, prvenstveno ima za cilj podizanje nivoa svesti i formiranju zdravih navika od “najmlađih dana“.


- Ovu manifestaciju doživljavamo kao jedno podsećanje što ova ustanova čini godinama unazad kako bi poboljšala kvalitet ishrane. Današnja Vitaminijada je samo deo jednog šireg angažovanja da se najmlađi hrane kvalitetno i zdravo. Ovakvih akcija imamo još mnogo, samo su ostale na internom nivou i nisu ovako atraktivne kao Vitaminijada. - kazao je Nikola Velinov, direktor ove ustanove.


U Viitaminijadi, takmičenju u sportu i poznavanju zdrave ishrane učestvovali su uglavnom polaznici predškolske grupe, a sa tribina su ih bodrili njihovi ostali drugari.

Komentari: