Autor: Saša Stojadinović   |  18.11.2014. - 10:11 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Skupom u Subotici najavljen uspon domaćeg boksa

Proteklog vikenda se u Subotici održao prvi u nizu seminara bokserskih trenera na kome je bio prisutan i jedan požarevački stručnjak.

 

Prvog bokserskog skupa u Srbiji  održan je pod patronatom državnog sekretara za omladinu Nenada Borovčanina. Domaćin skupa bio je BK “Spartak” iz Subotice na čelu sa selektorom seniorske reprezentacije Tomom Anteljom. Prvog dana seminara Antelj se obratio prisutnima te im je preneo svoja iskustva prikupljena u Rusiji i Ukrajni i ukazao na novine u savremenom boksu. Treneri, među kojima je bio i Marko Dmitrović iz BK “Blagoje Blaga Vujičić” iz Požarevca su sa velikom pažnjom slušali ovo izlaganje kako bi ga implementirali u pripremi svojih takmičara u sklopu unificirane škole boksa. Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin je drugog dana ovog skupa govorio o značaju udruživanja boks klubova u Srbiji, pokretanju “Nacionalne skole boksa”, kao i o potrebi za usavršavanjem trenera u tehničkom i pedagoškom radu sa mladima. Borovčanin je predstavio i detaljnu strategiju u 2015. godini kao i najavu daljih seminara. Na prvom okupljanju srpskih trenera boksa osim domaćina bili su prisutni i treneri iz Požarevca, Beograda, Novog Sada, Zaječara, Kragujevca, Vrnjačke Banje, Žablja, Surdulice i Niša. Naročitu pažnju mladih bokserskih stručnjaka izazivali su Dragan Dimić, nekadašnji trener reprezentacije kao i Života Drenovak, otac i trener Aleksandra Drenovaka našeg olimpijca iz Pekinga 2012. godine.


Mlađi Drenovak je ujedno i promoter “Nacionalne škole boksa”, kao i požarevačke akcije “Podignimo gard porocima” koja, iako lokalnog karaktera, izaziva veliku pažnju i u regionalnim okvirima. 

Komentari: