Autor: Saša Stojadinović   |  22.06.2014. - 20:06 h  |   Kategorija: Sportski centar
Požarevac upoznao Kapap

U Požarevcu je početkom sedmice u organizaciji tradicionalnog Ving čun kung fu kluba “Požarevac” i kluba praktičnog streljaštva “Grom”, održan seminar izraelske Kapap veštine koji je vodio major u rezervi, instruktor Avi Nardija.

 

On je specijalno za ovu priliku došao iz Amerike kako bi zainteresovanim građanima i pripadnicima elitnih jedinica policije prezentovao ovu borilačku veštinu. Nardia je sa sobom poveo i ekipu snimatelja koji će od seminara i pokaznih vežbi napraviti svojevrsnu kompilaciju kroz koju će se promovisati i naša zemlja i klubovi. Pored ekipe režisera i snimatelja iz Engleske, gost požarevačkog kluba je bio i profesionalni borac u Tajlandskom boksu, instruktor Vilijam Pardokiper iz Holandije. Sama reč Kapap je akronim hebrejske reči “krav panim el panim”, što u prevodu znači borba licem u lice i datira iz prve polovine 20.veka. Tokom seminara nesebičnu pomoć i asistenciju pružili su članovi kluba Grom, vrhunski instruktori iz ove oblasti.  Seminaru je prisustvovalo oko 30 učesnika, među kojima su bili i gosti iz Makedonije kao i nekoliko pripadnika Vojne Policije iz Beograda.


Treneri Mikić i Radojković su nakon ovog seminara dobili 4. Majstorski rang u kapap sistemu obuke, čime se može pohvaliti mali broj svetskih instruktora. 

Komentari: