Autor: Saša Stojadinović   |  22.11.2014. - 22:11 h  |   Kategorija: Rukomet
Požarevačke dame ubedljive protiv Obrenovca

Ekipa ŽRK “Požarevac“ ubedljivo je na svom terenu u okviru Prve rukometne lige “Centar“ savladala “Radnički“ iz Obrenovca rezultatom 33:24 (16:15).

 

Sportski centar Požarevac - Broj gledalaca: 33, Sudija A: Redžep Morina (Kostolac), Sudija B: Dejan Pavlović (Kostolac)


ŽRK Požarevac: Blagojević, Goudiabu 3, Damčević 1, Dimitrijević, Knežević 10 (1), Lukić Ma. 4, Mališić, Marković, Milutinović 3, Mitrović-Bogdanović 11 (2), Nenadić, Nikolić, Ristić, Spasojević, Stanković 1, Stojanović,


ŽRK Radnički“ Obrenovac: Avdalović, Anđelkovski, Blagojević, Gačić, Ivanić 1, Kojić 2, Milovanović 5 (1), Petković Da., 4, Petković Dr. 5 (1), Petrović, Radović 7, Urošević, Cvetković, Šuman I.


Zahvaljujući boljom igrom u drugom poluvremenu Požarevljanke su slomile otpor ekipe iz Obrenovca i tako zabeležile petu pobedu u nizu. Raspoložene domaće igračice na čelu sa Mitrović-Bogdanović i Knežević koje su zajedno dale skoro dve trećine golova svoje ekipe nisu adekvatno propraćene sa tribina. Ostaje neshvatljivo kako drugi rang takmičenja i odlična serija devojaka koje na leđima imaju ispisano ime Požarevca nisu dovoljna pozivnica da se tribine Hale sportova ozbiljnije popune. Ovoga puta uspeli smo da izbrojimo tačno 33 gledalaca zajedno sa redarima i snimateljem. Smatramo da bi veća podrška publike doprinela još boljoj i sigurnijoj igri domaćih igračica.


 Što se same utakmice tiče u prvom delu igralo se skoro gol za gol gde nijedna ekipa nije povela sa više od dva pogotka razlike, izuzev kada je ŽRK “Požarevac“ u 25. minutu imao 3 gola prednosti. Međutim, u tom delu igre do zvuka sirene gošće su uspele da dva puta zatresu mrežu Požarevljanki za rezultat 16:15, sa kojim se otišlo na odmor. Drugi deo je započeo u istom ritmu kao većina prvog poluvremena, sve do 38. minuta kada se domaće “odlepljuju“ i do kraja utakmice održavaju 4-5 golova razlike. U finišu ŽRK “Požarevac“ još više pojačava tempo i susret se završava rezultatom 33:24.


Trenutno Požarevljanke imaju isti broj bodova kao i trećeplasirana ekipa ŽRK “Voždovac 1955“, ali imaju slabiju gol razligu pa se nalaze na četvrtoj poziciji. U narednom kolu gostuju ekipi ORK “Loznica“ koja se nalazi u donjem delu tabele.


Komentari: