Autor: Saša Stojadinović   |  29.11.2014. - 21:11 h  |   Kategorija: Odbojka
Iz pepela do prvog boda

Malo je nedostajalo da odbojkašice Mladog radnika iz Požarevca naprave totalni preokret i nakon prva dva izgubljena seta dođu do pobede.

 

Ipak, igračice ŽOK “Poštar 064“ iz Beograda nisu dozvolile totalni preokret u SC Požarevac i uspele su da peti set privedu kraju u svoju korist. Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav razvoj događaja i posle 21:25 u prvom i 18:25 u drugom setu, čekalo se rutinsko privođene kraju utakmice od strane gošći iz Beograda. Međutim sa time se nisu složile domaće igračice, pa su u trećem setu zaigrale intenzivnije, sa više žara i energije i uspele da dobiju treći set, rezultatom 25:18. Tada su se i gledaoci “probudili“ pa se u četvrtom setu još jednom potvrdila ona teorija da pomoć publike često ima efekat igrača više na terenu. Odbojkašice Mladog radnika su u tom delu igre prosto letele po terenu, prikazale igru dostojnu barem jednog više ranga takmičenja i uspele da dođu do petog seta, pobedivši u četvrtom rezultatom 25:18. Izgledalo je kao da ih je pomisao da mogu pred svojom publikom doći do pobede sasekla, pa su katastrofalno počele peti set, gde su gošće napravile pet poena razlike na samom startu. To je, pokazalo se, bilo nenadoknadivo pa je konačni rezultat ovog meča glasio 2:3 za ekipu “Poštar 064“, po setovima(21:25, 18:25, 25:18, 25:18, 8:15).


 Nakon dva osvojena seta u ovom meču ekipa ŽOK “Mladi radnik“ Požarevac osvojila je prvi bod u ovoj sezoni koji će svakako značiti mladim odbojkašicama. U narednom meču Požarevljanke gostuju ekipi “Sterija“ u Beogradu.


Komentari: