Autor: Saša Stojadinović   |  04.12.2014. - 21:12 h  |   Kategorija: Odbojka
Bodovi zasluženo odlaze u Kladovo

Buđenje ekipe “Đerdap” iz Kladova, na žalost Požarevljana, nastavljeno je i u ovom kolu u kome su kao gosti u SC Požarevac pobedili Mladi radnik maksimalnim rezultatom 0:3, po setovima (23:25, 22:25, 20:25). 

 

Iznenadili su razigrani gosti mladi tim Mladog radnika, koji razlog poraza može prvenstveno tražiti u psihološkom opterećenju kome očigledno nisu dorasli. Pritisku je svakako doprineo i direktan TV prenos koji, ispostavilo se, nije se ni desio usled sednice Skupštine RS koja se odužila, ali igrači na terenu to nisu znali. Grešili su Požarevljani u presudnim momentima, na set loptama za goste, u situacijama kada su stizali prednost Kladovčana, koji su opet znali da kazne sve propuste domaćih. U prvom setu bilo 22:16 za Đerdap, ali je Mladi radnik stigao na poen zaostatka (23:22), da bi drugu set loptu za goste, servis greškom u vođstvo Kladovčana pretvorio Pantić. U drugom periodu domaćin je poveo 6:0 ali to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. Zahvaljujući strpljenju najiskusnijih kod gostiju, Miteva, Ateljevića i Stojsavljevića, Đerdap je u završnici duplirao vođstvo i na kraju dobio i drugu deonicu. U trećem setu je i nervoza učinila svoje i videlo se da mlada ekipa Saše Joksimovića ne može do preokreta. Gosti, predvođeni nezadrživim Đorđem Ilićem, uveli su i treći period u mirnu završnicu.



Ovakvim ishodom ”zakuvala” se situacija u donjem delu tabele, pa je sada i Mladi radnik stigao u opasnu zonu. U narednom kolu Požarevljani igraju protiv ekipe ”Inđija”, koja će se takođe ove godine boriti za opstanak.

Komentari: