Autor: Saša Stojadinović   |  16.12.2014. - 20:12 h  |   Kategorija: Sportski centar
Slavimo trideseti!

U sredu, 17 decembra, Sportski centar Požarevac obeležava 30 godina postojanja i rada.

 

Centralna proslava u holu Hale sportova samo je jedan deo obeležavanja ovog veoma značajnog jubileja za ovu sportsku ustanovu. Simbolično je što se prijem zvanica i prigodan program održavaju baš u Hali, jer je odatle sve počelo. Danas sportski kompleks ove ustanove čine i Otvoreni olimpijski bazen, Stadion malih sportova a izvesno je da će uskoro Sportski centar Požarevac i zvanično dobiti na upravljanje fudbalski stadion u svojoj blizini, čime će se još više povećati kapaciteti koji se već treću deceniju daju na raspolaganje požarevačkim profesionalnim sportistima ali i rekreativcima.


Ne postoji sport vezan za dvorane koji se pod svodovima Hale ne upražnjava ili nije upražnjavao u nekom trenutku. Ponosni smo domaćini i najmlađeg člana naše sportske porodice, vaterpolo kluba "Požarevac". Iako ne treniraju pod našim okriljem tokom cele godine, na putu smo da i taj problem prevaziđemo jer su učinjeni prvi konkretni koraci u izgradnji zatvorenog bazena.


Proslavi u sredu prisustvovaće bivši radnici Sportskog centra Požarevac, kao i gosti iz resornog ministarstva, predstavnici lokalne samouprave i sportskih klubova. Zaslužnima će biti dodeljena priznanja i zahvalnice, a pripremljena je i monografija o prvih trideset godina našeg i vašeg Sportskog centra Požarevac.


Sportski pozdrav.


 


Galerija fotografija

Kako je počelo?


Sportski centar "Požarevac" je registrovan od strane Okružnog privrednog suda, 26.12.1983.god, kao "Radna organizacija u osnivanju", a kao osnivač je upisana "Samoupravna interesna zajednica fizičke kulture Požarevac".


Projekat je urađen 1977. godine i tada je počela izgradnja prvog Sportskog centra u Jugoslaviji koji je rađen od betona. Slovenački sistem betonskih stubova od kojih su se zidale garaže za locomotive izliven je u Beogradu, a postavljan na licu mesta. Na izgradnji Hale, radile su firme GP "Komunalac" iz Beograda, "Konstruktor" iz Maribora, a na završetku i GIK "Stig" iz Požarevca.

Komentari: