Autor: Saša Stojadinović   |  17.12.2014. - 17:12 h  |   Kategorija: Sportski centar
SC Požarevac obeležio treću deceniju

Na današnjoj proslavi su bili prisutni mnogobrojni gosti iz sveta sporta ali i ostalih delova javnog života grada Požarevca. 

 

Ambijent je bio dostojan značajne godišnjice i činjenice da nema građanina ovog grada koji nije barem jednom kročio u ovu sportku ustanovu. Ne samo kada su sportski sadržaji u pitanju, ona tokom trideset godina bila dom i raznim muzičko zabavnim sadržajima, priredbama, sajmovima a od skora čak i 3D bioskopskim predstavama. Pored Hale sportova, Sportski centar danas čine i Otvoreni olimpijski bazen, Stadion malih sportova a u planu je davanje na upravljanje još nekih okolnih terena i sportskih sadržaja. Sve to jasno govori koliko je današnji dan bio značajan ne samo za zaposlene u ovoj ustanovi, već i svim sportistima, sportskim radnicima i rekreativcima. 



Tokom zvaničnog dela cereomonije prisutne je predstavio direktor SC Požarevac, Nenad Mitić, koji je i sam proveo prvih 10 godina rada SC Požarevac u njoj, tada kao radnik. Danas kao rukovodilac zahvalio se svim svojim kolegama na energiji koju su pružali i koju pružaju kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad i takmičenje. U svom obraćanju zahvalio se i svim bivšim direktorima koji su bili gosti na današnjoj proslavi kao i pojedincima i organizacijama koji su svojim naporima pospešili rad Sportskog centra.



Potom je reč data Banetu Spasoviću, predsedniku Skupštine grada, koji je govorio ispred lokalne samouprave kao osnivača ove ustanove. On je prvenstveno zahvalio zaposlenima nadomaćinskom ponašanju i na otvorenim vratim svim sportistima i rekreativcima. - Mojoj nameri da vam približim svoj stav i mišljenje o velikom značaju sporta za društvo želim da pridodam i jednu krilaticu. Često olako shvatamo misli velikih ljudi koje su postale bezvremenske zahvaljujući svojoj istinitosti. Ko je jednom u svom životu nakon bavljenja sportom doživeo onaj prijatni umor koji se nakon tuširanja pretvara u jedinstveni osećaj i navalu pozitivne energije zna da tih nekoliko reči u izreci rimskog pesnika Juvenala “U zdravom telu zdrav duh” sadrže mudrost koju svi vrlo lako mogu sebi da priušte. Tačnije, vi dame i gospodo, sadašnji i bivši zaposleni u Sportskom centru Požarevac već trideset godina uspevate da priuštite našim građanima taj božanski osećaj koji samo fizička aktivnost može da donese. Za razliku od medicinskih radnika kojima je posao da živote spašavaju, vaš posao je da odlazak kod njih sprečite najboljom mogućom preventivom - bavljenjem sportom. Čestitam vam od srca jubilej i hvala vam za sve što radite uz želju da budete još bolji u narednim godinama. - kazao je tom prilikom Spasović.





Potom se prisutnim obratio i autor monografije ove ustanove, Miroljub Popović Cicko, koji se podsetio svih onih program i sadržaja koji su bili bitni za rad ove ustanove ali i građane Požarevca. Pre kraja oficijelnog dela pristupilo se i dodeljivanju zahvalnica svima koji su na neki način doprineli tokom ovih 30 godina Sportskom centru Požarevac, bilo kao radnici, predstavnici ustanova ili sportski entuzijasti.

Komentari: