Autor: Saša Stojadinović   |  25.06.2014. - 15:06 h  |   Kategorija: Fudbal
Na našem turniru igraju i nacionalni selektori

Naslov nije šala. Jedan od prijavljenih u selekciji veterana na Sedmojulskom turniru je i Goran Tufegdžić, veliko fudbalsko ime u Aziji.

 

Najpre da se podsetimo toka njegove karijere. Pored igranja ali i sedenja na klupi požarevačkog Mladog radnika, popularni “Tufa“ je bio 1989. godine i član domaće nacionalne slekcije za igrače ispod 23 godine. Najzanimljiviji period njegove fudbalske karijere ipak se vezuje za Aziju koji je započet 2002. godine kada je bio na klupi Al Kadisije iz Kuvajta kao pomoćni trener.Nakon toga vratio se u Srbiju i godinu dana radio u Mladom radniku da bi se posle godinu dana na 2 godine vratio u isti Azijski klub. Posle je preuzeo Al Šabab i nakon toga kuvajtsku reprezentaciju sa kojom je posle asistiranja Mohamedu Ibrehemu i sam stao na kormilo te nacionalne selekcije. Kuvajt je pod njegovim vođstvom 2010. godine osvojio Zapadnoazijski i Zalivski kup, što je za ovu zemlju bio neverovatan uspeh.Veoma smo se iznenadili kada smo ga zatekli na utakmici veterana Sedmojulskog turnira u malom fudbalu u Požarevcu, pa se prvo pitanje odnosilo na njegovo učešće.


 


- Ovo mi je prvenstveno prilika da se sretnim sa starim drugarima. To se odnosi kako na sastav moje ekipe Sloga“, tako i protivničke. Sa svima sam pre petnaestak godina igrao fudbal i uvek je lepo da se podsetimo starih dana. - kazao je Tufegdžić. Kada je u pitanju profesionalni angažman kazao je da je trenutno otvoren za sve ponude.


- Pre dva meseca završio sam sezonu u Saudijskoj Arabiji u klubu Al Etifak pa trenutno vagam ponude. Postoje varijante i da ponovo preuzmem neku nacionalnu selekciju i najverovatnije bi to ponovo bila neka azijska zemlja. - kazao je Tufegdžić i na naše pitanje da li ima šanse da se vrati kao stručnjak u neki klub iz Srbije odgovorio da još nije vreme za to.


 


Još nam je rekao da prati Svetsko prvenstvo i da jedva čeka drugi krug od koga očekuje još dosta iznenađenja.

Komentari: