Autor: Saša Stojadinović   |  09.02.2015. - 10:02 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Košarka se vratila na velika vrata u Požarevac

Zahvaljujući odličnoj igri, ali i fantastičnoj podršci sa tribina, KK “Požarevac“ je u nedelju uveče u Sportskom centru Požarevac savladao prvoplasiranu ekipu “Trepča“ iz Kosovske Mitrovice i tako im prišao na samo bod razlike.

 

Utakmica je igrana u okviru Druge Regionalne lige “Zapad 2“ i imala je sve odlike pravog derbija, uključujući i broj gledalaca. Iako je u pitanju peti rang takmičenja, publika je došla da ih bodri u velikom broju, jednakom ili možda čak i većem od Super lige u odbojci i to samo kada dolaze Partizan ili Crvena zvezda. To su momci Viktora Sandića znali da poštuju, te su se pobedom odužili vernim navijačima.


 Izuzev treće, sve ostale četvrtine su dobili domaći te se po deonicama rezultat kretao (24:20, 22:20, 20:22 i 26:19) za konačnih 92:81. Kraj utakmice, zbog pet ličnih grešaka nisu dočekali Lazarević i Stevanović kod gostiju, kao i Bigović i Nastić kod domaćih. U ekipi Požarevca najefikasniji su bili Đorđević sa 27 i Janković sa 22 poena, dok je kod gostiju Martinović postigao 21 poen. Čini se da su naši pozivi da se publika odazove u velikom broju urodili plodom i evidentno je da je pritisak sa tribina uveliko pomogao ekipi Požarevca da u prelomnim trenucima odigraju inspirisano. Samim tim sigurno je da bi sličan recept uveliko bio od koristi i timovima iz ostalih sportova koji se igraju pod svodovima “Hale“, a kojima u ovom trenutku rezultatski ne cvetaju ruže.


 Narednu utakmicu KK Požarevac igra ponovo na domaćem terenu protiv poslednjeg na tabeli, ekipe Paraćina, u subotu 14. februara.

Komentari: