Autor: Saša Stojadinović   |  16.02.2015. - 14:02 h  |   Kategorija: Rukomet
Spasili bod u poslednjem minutu

Iako su gubili skoro ceo tok utakmice, igrači MRK “Požarevac“ uspeli su da na svom terenu u finišu osvoje bod protiv favorizovane ekipe “Železničar 1949“ iz Niša.

 

Utakmica se igrala u okviru 13. kola najelitnije rukometne lige Srbije. Požarevačka publika je došla u velikom broju da pomogne svojim ljubimcima, i na kraju se ispostavilo da je upravo ta podrška presudila i to na samom kraju meča. Celim tokom susreta, narošito u prvom delu igre ništa nije nagoveštavalo da će doći i do podele bodovnog plena, a kamoli da će domaći trijumfovati. Osim 1:0 u drugom i 2:1 u trećem minutu, gosti su konstantno vodili, u pojedinim trenucima i sa pet golova razlike. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 12:15, a drugi deo igre nastavio se u istom tonu. Požarevljani su zapretili u periodu igre od 39. do 43. minuta kada su gosti postigli samo 2, a domaći čak 6 golova. Potom igrači Železničara dodaju gas i ponovo stvaraju razliku od 5 golova. U 56. minutu kreće ofanziva domaćih i sa 4 vezana pogotka, od kojih je poslednji u 60. minutu, ipak uspevaju da jedan bod upišu na svoj saldo nakon konačnih 30:30. Strelac tridesetog gola za Požarevac bio je Veljković, dok je ponovo Tica bio najefikasniji kod domaćih sa 8 postignutih golova, dok je u ekipi “Železničar 1949“ najviše golova postigao Petković, ukupno 10.


Kao što rekosmo, publika je svojim bodrenjem i navijanjem stvorila u finišu izuzetan pritisak na goste te su oni često grešili, a ujedno su domaći dobili krila pa deo zasluga za remi ide i požarevačkim ljubiteljima rukometa. Njihova podrška će svakako biti dragocena do kraja prvenstva u borbi za opstanak, a u narednom kolu mogu pomoći i u gostima. Naime, tada je na programu lokalni derbi između MRK “Rudar“ Kostolac i MRK “Požarevac“, pa razdaljina od petnaestak kilometara nije prepreka da se dođe u što većem broju.

Komentari: