Autor: Saša Stojadinović   |  02.03.2015. - 17:03 h  |   Kategorija: Sportski centar
Bićemo prvaci sveta

Posle velikog uspeha filmova “50 nijansi - siva“ i “Gorčilo - jesi li ti to došao da me vidiš“, ponovo jedan hit film u SC Požarevac i to ovoga puta pravi sportski.

 

“Bićemo prvaci sveta“ je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović (Strahinja Blažić), Borisav Stanković (Aleksandar Radojičić), Radomir Šaper (Miloš Biković) i Aleksandar Nikolić (Marko Janketić). Centralni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje. Kuriozitet filma je i specijalno pojavljivanje čuvenog glumca Džona Sevidža koga pamtimo narošito po ulogama u filmovima ”Kosa” i ”Lovac na jelene”.


 


Karte su već u prodaji a projekcija je zakazana za ponedeljak, 9 mart i to u dve projekcije. Prva je u 18 sati a druga u 20 sati i 30 minuta. Publika u Sportskom centru imaće prilike da uživo pozdravi neke od glumaca i članova filmske ekipe, koji će se pokloniti gledaocima.

Komentari: