Autor: Saša Stojadinović   |  04.03.2015. - 22:03 h  |   Kategorija: Rukomet
Rukometašice savladale Mačvu u gostima

Ekipa ŽRK "Požarevac" uspela je da u Šapcu, u okviru 15. prvenstvenog kola I lige Srbija (centar) pobedi ekipu ŽRK "Mačva" rezultatom 25:30 (15:16). 

 

Rukometašice Požarevca su utakmicu počele u grču, još uvek pod utiskom prošlonedeljnog poraza u derbiju protiv ekipe ŽRK "Sloga" Petrovac, koji su izgubili i pored vođstva od 3 gola razlike, tako da su imale dosta tehničkih grešaka tokom prvog poluvremena. Zahvaljujući tome, rukometašice ŽRK "Mačva" su na samom startu utakmice povele sa 4:0 i 5:1, ali su ih gostujuće igračice uspele sustići i povesti, no ne i da naprave neku osetniju prednost, tako da su domaće rukometašice držale rezultatski priključak, i  na odmor se otišlo sa samo golom prednosti za Požarevljanke.


U nastavku susreta igračice ŽRK "Požarevac" su zaigrale opuštenije, smirenije, snažnije u odbrani i uspele da povećaju prednost na tri gola razlike, koje nisu ispuštale iz ruku do kraja susreta. Domaćin je samo u dva navrata uspeo da se približi na gol prednosti, ali je to bilo sve. Rukometašice Požarevca, uspele su da sigurnom igrom u završnici osiguraju ekipi ŽRK "Požareac" novu pobedu i nove bodove, koje ih vraćaju na treće mesto na tabeli.


Narednog vikenda, u nedelju od 17.00 časova u SC Požarevac, rukometašice ŽRK "Požarevca" igraju još jedan derbi - protiv ekipe RK "Kučevo", trenutno prvoplasirane ekipe, ekipe koja je jedina bez poraza u ligi, i biće to jedan veliki ispit za njih, a sigurno i lepa rukometna utakmica. To je ujedno i najbolji poziv svim prijateljima sporta, a posebno ljubiteljima rukometa, da u nedelju 08. marta dođu  u SC Požarevac, i svojim prisustvom bodre rukometašice Požarevca.

Komentari: