Autor: Saša Stojadinović   |  21.03.2015. - 14:03 h  |   Kategorija: Sportski centar
Koncert za Baneta

U organizaciji OŠ "Kralj Aleksandar I", Sportskog centra Požarevac i Gradske uprave Požarevac, u sredu 25. marta biće održan veliki humanitarni koncert za prikupljanje pomoći Branislavu Jociću.


 


 
 

Kako je na konferenciji za medije tim povodom kazao Goran Seger, direktor OŠ "Kralj Aleksandar I", do sada je u humanitarnim akcijama sakupljeno oko 959.000 dinara i da cifra nije konačna pošto se očekuju donacija javnih preduzeća i humanih građana. Nenad Mitić, direktor SC Požarevac, je rekao da će sredu u Hali sportova od 17 časova biti održan koncert za koji je cena ulaznicae 500 dinara i ukupno je 4.000 pušteno u prodaju. Ulaznice je moguće kupiti u Sportskom centru, Turističkoj organizaciji Požarevac kao i kod učenika, kojima je škola dala saglasnost. Pored koncerta Uduženje likovnih stvaralaca "Barili" iz Požarevca održaće i prodajnu izložbu radova, a sva sredstva od izložbe ići će za lečenje Branislava. Renato Henc, član organizacionog odbora koncerta, rekao je da su za sada učešće potvrdili plesni klub Bolero i baletski studio Amadeus, a takodje na koncertu će nastupiti i Pinkove zvezdice, Zvezde Granda kao i glumci Srpskog narodnog pozorišta. Henc napominje da ovo nije konačan spisak pošto očekuju još pozitivnih potvrda za učešće na koncertu. Goran Kuzmanović načelnik Gradske uprave Požarevac napomenuo je da će grad i javna preduzeća donirati sredstva za lečenje i dodao je da su roditelji obolelog mladića aplicirali i Republičkom fondu za lečenje bolesne dece za neophodna sredstva.


 Branislav je oboleo od retke bolesti koja je slična leukemiji, a konačna dijagnostika će se dati u Italiji. Za njegovo izlečenje je potrebno izvršiti transplataciju matičnih ćelija, a ukupni troškovi se procenjuju na 150.000 evra. Humani ljudi i dalje mogu da pomognu uplatama na žiro račun 180-1501783454002-96 Alfa banka na ime Dragane Jocić. Kako napominju iz OŠ "Kralj Aleksandar prvi" više nisu potrebni davaoci krvi.


 


izvor - Boom 93

Komentari: