Autor: Saša Stojadinović   |  24.03.2015. - 10:03 h  |   Kategorija: Sportski centar
Markop ide dalje

U Sportskom centru Požarevac 21. i 22. marta odigran kvalifikacioni turnir „Igrajmo za 16“. Ove godine, pored memorijalnog i sportskog, takmičenje imalo i humanitarni karakter.

 

Kvalifikacioni Memorijalni turnir „Igrajmo za 16“, koji je prvi put održan 1999. godine u znak sećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a, proteklog vikenda je treći put odigran u Požarevcu. Na ovom turniru, koji su pored RTS-a organizovali Sportski centar i Sportski savez grada Požarevca, učestvovalo je osam ekipa – RTS Požarevac, Elektromorava, Vatrogasci Požarevac, Yu Sabo keramika, Homoljski raj, As Bet kladionica, Rekreacija u 9 i Markop. U finalnoj utakmici Markop je savladao Elektromoravu - rezultatom 4:3 i na taj način se kvalifikovao za završni turnir gradova u Beogradu. Duelu za treće mesto pripao je As Bet kladionici, koja je pobedila Yu Sabo keramiku sa 5:2.


izvor - eBraničevo

Humani gest učesnika


Na memorijalnom turniru „Igrajmo za 16“ ekipama se ne naplaćuje kotizacija za učešće. Međutim, učesnici ovog takmičenja su prihvatili inicijativu AS BET kladionice da sve ekipe koje su igrale u SC Požarevac uplate po 5.000 dinara na račun za pomoć u lečenju obolelog četrnaestogodišnjeg Požarevljanina, Branimira Jocića. Na taj način i oni su se priključili velikoj humanitarnoj akciji „ Pomozimo Banetu “.

Komentari: