Autor: Saša Stojadinović   |  31.03.2015. - 15:03 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Požarevac dobija novi sport

Od jeseni, Klub malog fudbala “Požarevac“ počinje sa zvaničnim takmičenjem. To praktično znači da će prvi put u Braničevskom okrugu ljubitelji malog fudbala, odnosno futsala, imati prilike da na svojoj teritoriji gledaju borbu za bodove u ovom atraktivnom sportu.

 

Naravno, to ne znači da i ranije nije bilo ljubitelja futsala u ovim krajevima. Naprotiv, turniri u Požarevcu i okolini su izuzetno atraktivni i svake godine okupljaju prave majstore ove igre, naročito tokom letnjeg perioda. Sve to je inspirisalo grupu entuzijasta da oforme profesionalni klub i priušte gledaocima još više uzbuđenja koje donosi liga. Prošle godine je održana izborna skupština, a u ponedeljak i prva redovna na kojoj je bilo reči o radu kluba tokom prve godine postojanja, ali i planovima za naredni period. Kako nam je kazao Nenad Mitić, koji je usled sukoba interesa dao ostavku na mesto člana UO KMF Požarevac, najveći uspeh ove Skupštine je oformljenje novog Upravnog odbora koga sada čine ljudi koji su prevashodno veliku zaljubljenici ovog sporta. Mnogi od njih su na visokim položajima u privredi, obrazovanju, policiji i drugim oblastima pa je i to nagoveštaj svetle budućnosti kluba, kazao je Nenad Mitić, inače direktor SC Požarevac.


Klub je već počeo intenzivne pripreme za svoju prvu takmičarsku sezonu koja počinje u oktobru, a po svemu sudeći, Požarevljani će igrati u Regionalnoj Futsal ligi “Drina“, u kojoj nastupaju i timovi iz Bajine Bašte, Šapca, Uba...


Igrački pogon biće oformljen isključivo od igrača iz Braničevskog okruga, a propozicije nalažu da fudbaleri malog fudbala ne mogu u isto vreme biti registrovani i za “veliki“ fudbal.

Ako je po imenima...


Veliko interesovanje je vladalo u požarevačkoj sportskoj javnosti za učestvovanjem u organima kluba, tako da su delegati bili na “slatkim mukama“ koga izabrati u rukovodstvo. Na čelu UO ostao je Nenad Petrović, poznatiji kao Neša “Gramada“ sponzor mnogih ekipa koje su osvajale najznačajnije turnire u Srbiji. Od starog sastava ponovo su izabrani Slobodan Jović, predsednik požarevačkog i potpredsednik nacionalnog Sportskog saveza kao i Novica Mišić. Od ove Skupštine u Upravnom odboru nalaze se još i Dragan Marković, Miomir Vojinović i Ljubiša Nikolić, kao i Saša Mitrović, načelnik PU Požarevac, generalni direktor PD “TE-KO“ Kostolac Goran Horvat i direktor OŠ “Kralj Aleksandar I“, Goran Seger. 

Komentari: