Autor: Saša Stojadinović   |  25.04.2015. - 12:04 h  |   Kategorija: Odbojka
Mladi radnik ispao iz elite

Nakon dve decenije konstantnog boravka u eliti, ekipa Mladog radnika će narednu sezonu provesti u prvoligaškom karavanu. Sa druge strane, njihovi protivnici u plej autu, Klek Srbijašume će posle četiri sezone ponovo igrati u Super ligi.

 

Svi zajedno prisustvovali smo maratonskoj seriji u pet mečeva, koja je i u Požarevcu završena tek posle taj-brejka, prvom pobedom gostujuće ekipe. Posle tri seta i vođstva od 4:1 na početku četvrtog sve je nagoveštavalo pobedu domaćina. Igra Mladog radnika je bila daleko ubojitija u napadu sa krajeva jer je Ivica Jevtić bio odličan na mestu korektora. Onda su gosti načinili potpuni preokret najviše zahvaljujući Branku Roljiću, Zoranu Ateljeviću i velikom broju svojih navijača koji su ih sjajno bodrili. Od početka do kraja petog seta Klečani su imali prednost. Mladi radnik je samo u jednom trenutku prišao na poen zaostatka (10:9), ali su iskusniji gosti znalački priveli ovaj period igre kraju, da bi nakon poena Branka Roljića nastalo neopisivo slavlje momaka u plavim dresovima.


Oni su na kraju odali priznanje i svom treneru Davoru Ćuku, koji je ceo meč vodio sa mnogo emocija, baš onako kako su i igrali njegovi momci. Sa druge strane, ovaj izlazak iz elite u požarevačkom klubu trebaju shvatiti kao priliku za konsolidacijom koja će u narednim godinama vratiti Mladi radnik na put stare slave.


 


Mladi radnik – Klek Srbijašume 2:3 (25:13, 18:25, 25:18, 19:25, 12:15)


Dvorana: SC „Požarevac”. Gledalaca: 1.100. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Đorđe Zelenović (Kraljevo). Trajanje meča: 107 minuta. Rezultat u seriji: 2:3.


MLADI RADNIK: Pantić 18, Savić 7, Kovačević 15, Petrović 3, Mašulović 4, Jevtić 22, Vidakov (libero), Milošević, Kočanović, Popović, Peković. Trener: Saša Joksimović.


KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 11, Ateljević 18, Tanović 5, Narančić 15, Roljić 17, Providžalo 2, Slavnić (libero), Grče, Petrović 3, Grbić, Đukanović, Salatić. Trener: Davor Ćuk.

Komentari: