Autor: Saša Stojadinović   |  09.05.2015. - 21:05 h  |   Kategorija: Rukomet
Gradski rukometni derbi za opstanak u eliti

Šesto kolo Plej auta Super rukometne lige Srbije donosi utakmicu dva komšijska tima, MRK “Požarevac“  i RK “Rudar“ Kostolac.

 

Oduvek je susret ove dve ekipe izazivao veliku pažnju i sportsko rivalstvo, ali se čini da ovoga puta ima poseban značaj. Ishod neće direktno odlučiti ko će sledeće sezone igrati u drugom rangu takmičenja, ali uzevši u obzir da su do kraja ostala još četiri kola, svaki bod je izuzetno bitan. Tu tvrdnju dokazuje i stanje na tabeli gde “Crvena zvezda“ ima 21 bod, “Planinka“ 19 a “Požarevac“,“Rudar“ i “Železničar“ po 18 bodova. Poslednje plasirana “Kolubara“ je već viđena u nižem rangu jer nije osvojila nijedan bod. Njima će se pridružiti još jedna ekipa a još uvek niko nije siguran pa čak ni “Crvena zvezda“ koja je trenutno na čelu tabele.


Sve to ukazuje na pravi rukometni spektakl u nedelju 10. maja u Sportskom centru Požarevac kada će se, sa početkom od 18 sati, Požarevljani i Kostolčani nadigravati sa ciljem da u svoje dvorane i sledeće godine dočekuju najbolje timove Srbije. 


Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete ovom meču, možete ga pogledati i uživo preko linka OVDE.

Komentari: