Autor: Saša Stojadinović   |  02.06.2015. - 11:06 h  |   Kategorija: Rukomet
Požarevljani i Kostolčani i sledeće godine u eliti

Rukometni klubovi Požarevac i Rudar iz Kostolca su uspeli da izbore opstanak u najeltinijem rukometnom takmičenju u Srbiji.

 

U utakmica poslednjeg kola play out-a završena je ovogodišnje rukometna sezona. Igrači Požarevca i Rudara uspeli su da teškom mukom izbore opstanak. Teži zadatak je imala ekipa Požarevca koja je u 10. kolu gostovala u Beogradu i igrala protiv ekipe Crvene Zvezde. Dobrom igrom Požarevljani su uspeli da izbore nerešen rezultat. Utakmica je završena sa 31:31. Nešto lakši posao imala je ekipa Rudara iz Kostolca. Ona je pred svojom publikom ugostila ekipu Planinke iz Kuršumlije. Gosti su bolje otvorili utakmicu i kroz čitav meč držali konce utakmice u svojim rukama. Polovinom drugog poluvremena ekipa Rudara uspeva da preokrene rezultat i povede sa dva gola razlike. Ipak Planinka je uspela rezultat izjednači i da imaju poslednji napad na utakmici, ali golman domaćina Rajičić uspeo je da zaustavi šut Šljivića i ostavi Rudar u Super ligi.


Na kraju sezone čak 5 ekipa imalo je 24 boda. Na play out tabeli prvo mesto zauzima Crvena Zvezda, drugi je Požarevac. Na trećem mestu je Niški Železničar dok je peti Rudar iz Kostolca. Iz Super lige Srbije ispala je Planinka koja takodje ima 24 boda ali najlošiju gol razliku, dok je na poslednjem mestu Kolubara iz Lazarevca koja je ovu sezonu završila bez bodova.


 


 

Komentari: