Autor: Saša Stojadinović   |  01.09.2015. - 12:09 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Turnir u košarci 3 na 3 po treći put

U organizaciji košarkaškog kluba “Požarevac“, Kancelarije za mlade grada Požarevca i Kulturno-sportskog centra “Požarevac“, organizovan je treći za redom košarkaški turnir u basketu 3 na 3 za igrače do 18 godina.

 

Turnir se održavao 29. i 30. avgusta na terenu Stadiona malih sportova Kulturno-sportskog centra “Požarevac“. Učešće je uzelo 38 ekipa (34 ekipe u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji). Pored ekipa iz Požarevca, na turniru su učestvovale i ekipe iz Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi i Kostolca. Kod dečaka ekipe su bile podeljene po grupama i po uzrastu (do 11 godina, do 14 godina i do 18 godina).
U kategoriji igrača do 11 godina prvo mesto zauzela je ekipa “Terminatori”, druga KK “Sloga“  dok je treće mesto zauzela ekipa “Skrilersi“.


Igrači do 14 godina: 1. “The Kiosk“ 2. “Kazino Građani“ 3. “Triple X“  


Igrači do 18 godina: 1. STR “Pamti dobro“ 2. “Matrix“  3. “Vukovi“  


Devojčice: 1. “Pu Za Mene“ 2. “Basketaši“ 3. “Zabušantkinje“ 4. “Bezimene“


Osim u basketu, igrači i igračice su se oprobali u izvođenju slobodnih bacanja i šutiranju za 3 poena. U takmičenju u šutiranju trojki koje od ove godine nosi ime tragično preminulog mladog košarkaša Branimira Baneta Jocića, pobedio je Mihajlo Stojadinović (KK „Požarevac“). U izvođenju slobodnih bacanja u ženskoj konkurenciji pobedila je Anđela Stojanović (KK „Požarevac“), a u muškoj konkurenciji bolji od ostalih bio je Ivan Marković (KK „Požarevac“).


Organizator je za sve učesnike obezbedio prigodne poklone, majice, pehare i diplome.


 


 

Komentari: