Autor: Saša Stojadinović   |  09.10.2015. - 21:10 h  |   Kategorija: Fudbal
Futsal liga u Požarevcu kreće od oktobra

Požarevac će od ove sezone imati predstavnika i u Futsal ligi, odnosno malom fudbalu, sportu koji je poslednjih godina veoma napredovao i dobio na popularnosti u celom svetu.

 

Dokaz za to je i Evropsko prvenstvo u futsalu koje će se u Srbiji održati od 2. do 13. februara, i svi oni koji se bave ovim sportom se nadaju da će i ta činjenica doprineti podizanju interesovanja za mali fudbal u našoj zemlji. Požarevljani se naročito uzdaju u to da će se domaća publika podsetiti ovog sporta jer je on početkom devedesetih godina prošlog veka bio ovde naročito popularan. KMF “Požarevac“ je u to vreme sa ekipom “Naisus“ iz Niša čak bio i osnivač takmičenja u tadašnjoj državi, ali kontinuitet je prekinut, klub je ugašen i sada je opet na početku.



U prvoj sezoni svog zvaničnog postojanja požarevački klub nastupiće u Regionalnoj futsal ligi, odnosno trećem rangu takmičenja. Pre svog debija u ligi, KMF “Požarevac“ igraće 17. ili 18. oktobra kup utakmicu sa ekipom “Smederevo 2“ u gostima. Kada je prvenstvo u pitanju, Požarevljani u prvom kolu koje se igra u ponedeljak 26. oktobra, igraju u svojoj Hali sportova protiv ekipe KMF “92“ iz Užica.



Pored njih, ovaj rang takmičenja čine još ekipe iz Šapca, Uba, Valjeva, Kosjerića, Kraljeva, Bajine Bašte, Smedereva, Kragujevca, Rače i Vrnjačke Banje. Ovaj podatak svakako opterećuje budžet novoosnovanog kluba, ali u upravi na čijem je čelu Ljubiša Nikolić su optimisti da će uz pomoć grada i požarevačkih privrednika uspeti da se održe i nastupaju i u narednim godinama.



Kako smo saznali, kompletan igrački kadar tima koji predvodi trener Novica Mišić je iz Požarevca i okoline, a vizija je da se i budući igrački pogoni baziraju na “proizvedenim“ fudbalerima, odnosno igračima iz sopstvenih mlađih kategorija.



 

Komentari: