Autor: Saša Stojadinović   |  28.10.2015. - 10:10 h  |   Kategorija: Fudbal
Požarevac voli mali fudbal

Prošlog ponedeljka, u svom debiju u futsal takmičenju, Klub malog fudbala Požarevac je pred svojom publikom poražen od ekipe "Olimp" iz Vrnjačke Banje. 

 

Požarevljani nastupaju u Regionalnoj Futsal ligi grupa "Morava", što odgovara trećem stepenu takmičenja. Pored toga, publika se u velikom broju odazvala pozivu da prisustvuje ovoj utakmici, te su tribine bile punije od mečeva koja se igraju u drugim sportovima elitnih rangova takmičenja.


Iako su, pred oko 600 gledalaca, domaći prvi postigli gol, ekipa iz Vrnjačke Banje je brzo preokrenula utakmicu u svoju korist. Iako veoma mlad, tim "Olimpa" pokazao je da imaju iskustva u ovoj vrsti fudbala, koja se dosta razlikuje od onog klasičnog i to ne samo po pravilima. Požarevljani su pokazali veliko htenje pred domaćom publikom, te ipak uspeli da izjednače rezultat i na odmor posle prvih 20 minuta odu sa rezultatom 3:3.


U drugom poluvremenu gosti iz Vrnjačke Banje su dodali gas i uspeli da slome otpor domaćina napravivši razliku od tri gola koju su konstantno održavali. Ipak, poslednjih 5 minuta, uz veliku podršku publike ekipa Požarevca je prišla na gol zaostatka ali su raspoloženi gosti brzo postigli još dva i time dobijaju utakmicu 8:5.


Novica Mišić, trener Požarevca kaže da ne može biti zadovoljan igrom ekipa, ali napominje da je ovo njima debitanstka sezona i da je tim i dalje u stvaranju. Mišić poziva sve zainteresovane igrače, koji bi želeli da nastupe za Požarevac, da se jave na probu kako bi, ukoliko je prođu, mogli da budu registrovani i da nastupe za KMF Požarevac tokom ove sezone.


U narednom kolu Požarevac, u ponedeljak 2. novembra, dočekuje KMF "Karanovac".

Komentari: