Autor: Saša Stojadinović   |  16.11.2015. - 20:11 h  |   Kategorija: Rukomet
Šok završnica u Hali

Rukometni klub Požarevac je u sportskoj hali Kulturno-sportskog centra u nedelju od 18 časova ugostio ekipu Crvene zvezde iz Beograda i izgubio. 

 

Igralo se gol za gol u većem delu prvog poluvremena. Tek u 24. minutu utakmice jedan tim je ostvario "osetniju" prednost u tako tvrdoj utakmici. To je učinila ekipa beogradskih crveno-belih kada je povela sa 15:12. Do kraja poluvremena Zvezda je zadržala prednost od tri gola pa se na pauzu otišlo rezultatom 17:14 za Beograđane.


Drugo poluvreme nije krenulo dobro po domaću ekipu koja više od 8 minuta nije mogla da postigne gol. Beogradski crveno-beli su tada stekli i najosetniju prednost od 7 golova razlike koju je Požarevac smanjio sa nekoliko vezanih pogodaka. Poslednjih desetak minuta, utakmica je ušla u neizvesnu završnicu. Požarevljani su u 55. minutu stigli do izjednačenja na 27:27 kada su postigli gol za vođstvo, ali je gol poništen zbog prestupa.


Beograđani su nakon toga ponovo "otišli" na dva gola prednosti, ali su Požarevljani u poslednjim sekundama meča imali priliku da još jednom dođu do izjednačenja. Tada je nad golmanom domaće ekipe Ivanom Đorđevićem napravljen sedmerac, koji nije uspeo da realizuje kapiten Čavaljuga, pa je konačan rezultat ostao 29:28 za Crvenu zvezdu.


Najefikasniji rukometaš protiv Zvezde bio je Pilipović sa 9 postignutih golova, dok su se u beogradskoj ekipi na terenu istakla tri igrača pošto su Babić i Dragutinović "podelili" po 8 golova domaćinu, a 7 je dodao Mandić.


izvor - Boom 93

Komentari: