Autor: Saša Stojadinović   |  28.02.2016. - 22:02 h  |   Kategorija: Odbojka
Crvena zvezda osvajač Kupa Srbije - Požarevac odbojkaški centar

Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije pobedila Mladi Radnik rezultatom 3:0.

 

Odbojkaški klub Crvena zvezda stigao je do 13. Kup trofeja u muškoj konkurenciji. Drugoligaš Mladi radnik pred svojim navijačima u finalu je bio konkurentan samo u prvom setu, kada je nakon vođstva crveno-belih od 24:20 spasio tri set lopte.

Kada je Zvezda povela sa 1:0, bez problema je privela utakmicu kraju. U drugom setu vodila je rezultatom 15:3, u trećem 9:2...Konačno, Mladi radnik - Crvena zvezda 0:3 (23:25, 15:25, 14:25).
Požarevljani su u polufinalu napravili veliko iznenađenje, pobedivši u pet setova branioca trofeja, novosadsku Vojvodinu.
"Prelep ambijent i dobra organizacija turnira. Ulazak ekipe iz druge lige u finale Kupa je istorijski rezultat za ovaj klub i ovaj grad. Možda je zafalio spektakl u samom finalu, osim neizvesnog prvog seta. Možda bi bilo uzbudljivije da je Vojvodina prošla u fnale, ali Mladi radnik je u polufinalu više želeo pobedu i dobio je srcem tu utakmicu. Zvezda je odlično izgledala u oba meča i ima nekoliko mladih momaka, koji će sigurno dobiti zapaženu ulogu u prvom timu", rekao je selektor Nikola Grbić.

Grbić je Maksimu Buculjeviću iz redova crveno-belih uručio trofej namenjen najboljem igraču završnog turnira Kupa.


izvor: HIT radio

Komentari: