Autor: Saša Stojadinović   |  06.04.2016. - 22:04 h  |   Kategorija: Fudbal
Druga liga drugi put

U revanš utakmici baraža za popunu Druge lige Zapad između KMF Bellatores iz Šapca i KMF Požarevac slavili su domaći rezultatom 4:1 i tako sprečili Požarevac da se u debitantskoj sezoni domognu višeg ranga.

 

Ovako visok rezultat nije nagoveštavao veći tok utakmice. Naime, gosti su golom Dinića već u 7. minutu poveli i taj rezultat je bio aktuelan sve do 34. minuta, dakle 6 minuta do kraja utakmice. Tada, nakon, po mišljenju Požarevljana greške sudije Radisavčevića koji nije sankcionisao prekršaj nad Gostojićem a u kontri prestrogo dosudio faul na 12 metara u korist domaćih, Vasović iy Bellatoresa odličnim udarcem poravnava rezultat na 1:1. Nakon tog momenta, igrači Požarevca su u narednim minutima samo razmišljali o sudijskoj odluci koja je prethodila golu, što su gosti iskoristili i u sledećem minutu poveli golom Davidovića a dva minuta nakon toga sa dva brza pogotka Melcera i Davidovića postavili nedostižnih 4:1. Do kraja meča Požarevljani su pokušali nešto više uvodeći takozvanog "letećeg golmana", ali sve to nije urodilo plodom i domaći su slavili odlazak u viši rang.


Utisak je da je KMF Požarevac ispustio prolaz još u prvoj utakmici kada je bilo 3:3, i kada su sve golove primili isključivo nakon svojih grešaka. Ispostavilo se da su dva baraža i teret debitanta ipak bili previše za najmlađi futsal klub u Srbiji.


Ono što raduje je ogromna podrška požarevačke publike kakvu nemaju ni većina prvoligaških futsal timova i mnogo mladih igrača koji jedva čekaju da u narednoj sezoni zaigraju pred prepunim tribinama Hale sportova.


izvor - KMF "Požarevac"

Komentari: