Autor: Saša Stojadinović   |  08.04.2016. - 22:04 h  |   Kategorija: Sportski centar
Male Olimpijske igre u Hali sportova

U Hali sportova u Požarevcu, u nedelju, 10. aprila, biće održane Male Olimpijske igre. Deca će se takmičiti u tri sporta – malom fudbalu, “između dve vatre” i atletici.

 

Manifestacija počinje u 10 časova. Predviđeno je da se učesnicima obrate gradonačelnik Požarevca, predstavnici Saveza za školski sport Srbije i predstavnici Sportskih igara mladih. Posle intoniranja himne i svečanog unošenja baklje, biće otvorene Male Olimpijske igre. Deca koja žele da se takmiče mogu se prijaviti za učešće na licu mesta. Pravo nastupa u fudbalu imaju dečaci koji su rođeni 2005. godine i mlađi. Igra se po Kup sistemu, na ispadanje. Takmičenje u igri “između dve vatre” biće održano u dve kategorije: 
-mlađi pioniri – deca rođena 2007. i mlađa (mešovito dečaci i devojčice)
-pioniri – deca rođena 2005. i 2006. (mešovito dečaci i devojčice)
Igra se po Kup sistemu (na ispadanje). Pravo nastupa u atletici – trčanje na 60 metara - imaju dečaci i devojčice uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole. Takmičenje se održava u dve kategorije (dečaci i devojčice). Takmičenje se odvija po sistemu “Eliminacija - najbolji ostaje”. Takmičenje u okviru atletike, fudbala i “između dve vatre” su revijalnog karaktera.


Pobednici Malih Olimpijskih igara u tri kategorije (prvi, drugi i treći razred) dobijaju put na nacionalno finalno takmičenje koje će biti održano u Vranju. Pobednici nacionalnog finalnog takmičenja u sve tri kategorije dobijaju kao nagradu put na međunarodno finale u Split. U Splitu će se deca takmičiti u disciplinama atletika (trka na 60 metara) i “između dve vatre”.


izvor - TV Duga

Komentari: