Autor: Saša Stojadinović   |  11.04.2016. - 13:04 h  |   Kategorija: Sportski centar
Požarevački osnovci dočekali olimpijsku baklju

U Kulturno-sportskom centru u Požarevcu, učenici osnovnih škola juče su dočekali olimpijsku baklju, koju je unela Jovana Jovanović, mlada atletičarka i učenica OŠ “Dositej Obradović”, dok je simbol Olimpijskih igara iz hale izneo Ognjen Pavlović, perspektivni teniser, koji pohađa osnovnu školu “Kralj Aleksandar”.

 

Učenici požarevačkih osnovnih škola takmičili su se u malom fudbalu, atletici i igri „između dve vatre“.Takmičenje u ovim disciplinama održano je u okviru Malih olimpijskih igara, kao zagrevanje za treće po redu Sportske igre mladih (SIM), koje će biti svečano otvorene 14. maja u Vranju. U trci na 60 metara, u kategoriji devojčica, rođenih 2007. i kasnije, pobedila je Milica Pokimica, dok je u istoj disciplini najbrži bio Lazar Milojević. U generaciji starijoj godinu dana, najbrži su bili Milica Stojanović i Filip Vinkić, a među decom rođenom 2005. izdvojilo se dvoje perspektivnih atletičara, Katarina Mišić i Lazar Savčić.


U igri “između dve vatre” najbolja je bila ekipa “Vatrene baklje”, dok su u malom fudbalu zablistali timovi “Volf” (dečaci rođeni 2005. godine) i “Gromovi” (dečaci rođeni 2007. godine). Male sportiste su sa velikim žarom bodrili njihovi vršnjaci i roditelji. Ako je suditi po atmosferi koja je vladala u hali, kada u Srbiji otpočnu treće Sportske igre mladih Požarevljani će biti velika podrška svojim sugrađanima koji će se takmičiti u 10 sportskih disciplina. Učesnike i njihove roditelje pozdravili su gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, regionalni izvršni direktor SIM Tihomir Gudić i predsednik Sportskog saveza grada Požarevca Slobodan Jović, dok je ispred Saveza za školski sport Srbije govorio Predrag Šoškić. Ovaj sportski događaj, svojim nastupima upriličili su KUD “Miodrag Miljković - Migda“ iz Ćirikovca i Baletski studio “Amadeus”.


Ovaj projekat ima za cilj promociju sporta, drugarstva i fair-play igre.


izvor - Hit Radio

Komentari: