Autor: Saša Stojadinović   |  07.07.2016. - 15:07 h  |   Kategorija: Fudbal
Arena je osvajač Sedmojulskog turnira u Požarevcu

Ekipa “Arena“ ove godine je trijumfom u finalu Sedmojulskog turnira u Požarevcu stekla pravo da igra u Beogradu, na finalu Jelen Kupa.

 

Spustila se zavesa na turnir za koji je ove godine bilo prijavljeno 16 ekipa, i po kvalitetu je barem polovina bila izjednačena sa šansama za samu završnicu. Predigra glavnih seniorskih utakmica bila je borba za medalje u pionirskoj konkurenciji. pobednik je bila ekipa “Presing“ koja je u finalu pobedila ekipu “Kostolac 2008“ rezultatom 4:2. U borbi za treće mesto bolja od ekipe “Sloga“ iz Lučice bila je ekipa “Radnički 1926“. Najbolji golman je turnira za pionire bio je Nemanja Trailović (Radnički), najbolji strelac Lazar Jonjić (Presing) a najbolji igrač Ognjen Nikolić (Presing).


 


Nakon toga, krenulo je finale seniora i to najpre susret između “NSP Požarevac“ i AS “Micki“ Šapine za treće mesto. Ekipa iz Šapina je i osvojila bronzu pobedivši “policajce“ rezultatom 5:2. Finale se igralo između ekipa “Arena“ i TR “Dragoslav Stojković“. Turnir je, u neizvesnoj utakmici dostojnoj finala, osvojila ekipa “Arena“ pobedom od 3:2. Iz redova pobednika je i najbolji golman turnira, Bojan Mišić. Drugoplasirani, ekipa TR “Dragoslav Stojković“, imao je u svom sastavu najboljeg igrača turnira, a to je Nenad Simić. Najbolji strelac turnira je, sa postignutih 13 golova, Marko Jeremić koji je na turniru nastupao za AS “Micki“ Šapine.


 


Ovom pobedom, ekipa Arena predstavljaće Požarevac u finalu Jelen KUP-a koje se održava u Beogradu, 10. septembra. Šesnaest šampionskih ekipa boriće se za osvajanje pehara i nagrade za celu ekipu - odlazak na Park prinčeva u Parizu.


 


Ono što je još zanimljivo da je Jelen Kup, u saradnji sa firmom IGN Adria, uporedo sa finalnim nadmetanjem na Stadionu malih sportova, u holu Hale sportova organizovao i turnir u virtuelnom fudbalu, tačnije, najbolji gejmeri igrali su PES 2016 na konzoli Plejstejšn.

Komentari: