Autor: Saša Stojadinović   |  15.12.2016. - 13:12 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
60 godina košarke u Požarevcu

Sinoć je u holu KSC Požarevac održano veče košarke u sklopu manifestacije 60 godina ove igre u Požarevcu a danas u istom prostoru i promocija knjige Milana Smiljanića “Klub koga više nema – OKK Dunavac Požarevac”

 

U holu su se u sklopu izložbe našle, fotografije, zapisnici sa utakmica, pehari i medalje koji svedoče o bogatom istorijatu košarke u gradu. Na Večeri košarke prisustnima su se obratili direktor KSC Nenad Mitić, član gradskog veća zaduzena za sport, omladinu i turizam Ana Miljanić i predsednik Košarkaskog kluba Požarevac Darko Milojević.


Nenad Mitić je izrazio zadovoljstvo što je na čelu ustanove koja je dom požarevačkih košarkaša nadajući se da će ova igra ponovo imati status i uspehe kakve zaslužuje. Ana Miljanić, koja se našla na fotografijama izložbe kao osvajač prvenstva sa ekipom beogradskog Partizana, izrazila je zadovoljstvo trenutnim naporima da se košarka u Požarevcu još više populariše među decom.


- Ostaje žal što nisam u svojoj karijeri nastupala za požarevački klub ali sada se trudimo da sprečimo da talentovane devojčice i dečaci odu u neke druge klubove, a pre toga ne ostave trag u Požarevcu. Moram da napomenem da mi je drago što sam danas ipak u prilici da pomognem, ne samo košarci već i ostalim sportovima, "igrajući" u jednom važnom domaćem timu, požarevačkom Gradskom veću. - kazala je Ana Miljanić.


Danas je od 12 sati, u sklopu manifestacije 60 godina košarke u Požarevcu, u Hali sportova održana promocija knjige Milana Smiljanića o istorijatu ovog sporta u Požarevcu pod nazivom “Klub koga više nema – OKK Dunavac Požarevac” . Promocija je okupila mnogobrojne bivše i sadašnje košarkaše ali i zaljubljenike u ovaj sport iz grada i okoline. Govorili su recezent knjige, dr Gordan Bojković, Ana Miljanić i Darko MIlojević.

Komentari: