Autor: Saša Stojadinović   |  06.01.2017. - 13:01 h  |   Kategorija: Sportski centar
Ledilo od ponedeljka na klizalištu

Danas je u prostorijama KSC Požarevac odršana konferencija za medije na kojoj je najavljeno otaranje klizališta.



 

 

Na konferenciji su, pored domaćina Nenada Mitića, direktora ove kuće, bili prisutni i Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam, kao i Zlatan Kostić, predsednik Komisije za sport grada Požarevca. 



Klizalište dimenzija 14X30 metara trenutno formira ledenu ploču koja će za klizače biti spremna u ponedeljak, 9. januara. Radno vreme je od 10 do 22 časa a cene su na nivou prošlogodišnjih, 100 dinara ulaz, a iznajmljivanje klizaljki, ukoliko nemate svoje, je takođe 100 dinara.



- Preporuka je, naravno, da ukoliko imate klizaljke ponesete. Za sve one koji žele periodično da klizaju i nisu razmišljali o kupovini, obezbedili smo preko 100 pari klizaljki do broja 45. - kazao je Nenad Mitić i napomenuo da že se klizanje izvoditi po blokovima sa početkom na svaka dva parna sata (10,12,14,16,18,20) kako bi se neposredno pred svaki blok ledena ploča očistila i spremila za naredni termin. 



Zahvaljujući velikom broju zainteresovanih građana za ovaj vid sportske zabave, grad Požarevac je u saradnji sa programskom službom KSC Požarevac odlučio da čitav ambijent kao i sadržaje oko samog klizališta ove godine dodatno pojača.



- Pomoćnica gradonačelnika Svetlana Milutinović, koja je najzaslužnija za novogodišnju dekoraciju grada učestvovaće i u ukrašavanju prostora oko klizališta, kako bi posetioci imali što jači doživljaj zimske idile. Takođe, osmišljen je i zabavni program koji će periodično posetiocima priređivati muzičke tematske večeri, nagradne igre i mini takmičenja, sve u cilju da se naši sugrađani što lepše provedu. - kazala je Ana Miljanić.



Pomenuti program, koji nosi naziv "Ledilo" pored sadržaja u kome će učestvovati sami posetioci, planira i nastupe D.J-eva, kao i škola umetničkog klizanja sa tačkama koje je moguće izvesti na klizalištu ovog tipa.



Direktor Mitić je naveo da će KSC Požarevac pokušati da obezbedi instruktora klizanja za sve one koji još uvek nisu sigurni u svoje sposobnosti na ledu.



izvor: Hit radio

Komentari: