Autor: Saša Stojadinović   |  03.07.2014. - 12:07 h  |   Kategorija: Rukomet
Teška situacija kod kostolačkih rukometaša

Rukometaši kostolačkog Rudara obezbedili su opstanak u Super ligi, dok su u Kupu Srbije stigli do četvrtfinala. Na taj način rezultatski je godina bila uspešna, ali klub ima finansijske probleme. 

 

Veliku neizvesnost stvara i činjenica da RK Rudar ima brojne dugove, a da je priliv novca izuzetno mali. Trener kostolačkih rukometaša, Dragan Ajdačić, u izjavi za list TE-KO Kostolac, ne krije činjenicu da se klub nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji. - Kod nas je ista situacija kao sa većinom sportskih klubova u Srbiji, dok je privreda u velikoj stagnaciji sva izdavanja za sportske aktivnosti su minimalna. Na početku ovogodišnje sezone takođe su finansije bile razlog za odlazak igrača, tako da je klub u prvom timu morao da se osloni i na mlađe i neiskusnije igrače. - ističe trener Ajdačić.


 


Igrači su ove godine zaista dali sve od sebe, ali je sada sve u senci finansija. Ukoliko bude finansijski moguće i sledeće sezone igraće se superligaški rukomet u Kostolcu. - Ako ne dođe do promene i ova situacija i dalje ostane aktuelna, mislim da ćemo biti prinuđeni da preduzmemo neke radikalne mere, što je naša poslednja opcija i daćemo sve od sebe da pronađemo rešenje iz ove krize i o tome smo već obavestili i Upravni odbor našeg kluba. Nadam se da ćemo uspeti nekako da izađemo iz ove situacije, razgovaraćemo još jednom sa pojedincima i ustanovama koje mogu da nam pomognu i nadam se da će imati dovoljno sluha za nas. - rekao je Dragan Ajdačić u izjavi za list TE-KO Kostolac.


 


 


 


Izvor: list TE-KO Kostolac

Komentari: