Autor: Saša Stojadinović   |  05.02.2017. - 11:02 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Požarevljani bolji od Despotovca

U subotu je KK “Požarevac”, teže nego što se očekivalo, savladao goste iz Despotovca, ekipu Sloge, rezultatom 86 : 79, po četvrtinama (23:15, 19:24, 24:22, 20:18).

 

Utakmica je bila veoma čvrsta i dinamična, praćena velikim otporom gostujuće ekipe koju nije impresionirala činjenica da igraju protiv lidera prvenstva. Izuzetno iskusni Despotovčani igrali su maksimalno rasterećeno ali i angažovano što je na trenutke donelo i pravu rezultatsku dramu u Hali sportova u Požarevcu.


To se najviše videlo u drugoj četvrtini koju su gosti dobili i tako su na odmor otišli sa samo 4 poena zaostatka, nakon duplo više koliko je bilo na kraju prve četvrtine. Treća četvrtina je donela smireniju igru domaćih pa i pored toga dobijena je samo sa dva poena razlike. Do tada u ekipi gostiju neuhvatljiv je bio Simić, koga je bilo gotovo nemoguće zaustaviti u reketu. Rezultat pred poslednju deonicu igre glasio je 66:61 za domaće i sve je bilo otvoreno. U tom periodu čak su gosti imali i egal, pa i prednost, ali je ekipa Požarevca pokazala da u kritičnim trenucima ne gubi glavu, što je još jedan kvalitet koji im može itekako značiti do kraja prvenstva.


Narednu utakmicu Požarevljani igraju u Raškoj, protiv ekipe Bane. Ovo je inače poslednjeplasirana ekipa na tabeli, tako da se očekuje nastavak pobedničkog niza KK “Požarevac“.

Komentari: