Autor: Saša Stojadinović   |  04.07.2014. - 17:07 h  |   Kategorija: Rukomet
ŽRK-u Rudar Kostolac upriličen prijem u Gradskom zdanju

Uspeh ŽRK Rudar Kostolac na turniru u Bugarskoj nije ostao neprimećen kod požarevačke lokalne samouprave, pa je u njihovu čast organizovan prijem u Svečanim salonima.

 

U pitanju je osvojeno 3. mesto u mestu Primorsko na turniru u rukometu na pesku. Na pomenutom turniru igračica Katarina Stanojković proglašena je za najboljeg igrača. Mlađe selekcije ovog kluba, generacija 2002 i mlađe su na turniru u Čačku takođe osvojile bronzanu medalju. Sve to je bio dovoljan povod da mlade rukometašice primi predsednik Skupštine grada Bane Spasović koji im se na početku skupa i obratio.

- Kolektivni sportovi kao što je rukomet imaju određenu specifičnost jer u njima moraš da se zapitaš šta moraš da učiniš za svoje igrače, za svoj tim. Što si veći igrač više daješ drugoma, svom timu pa tek sebi. To se može preneti i u druge sfere pa i u lokalnu samoupravu jer mi smo tu za naše sugrađane a ne oni za nas. Smatram da grad treba i mora da više pomaže sport jer je to jedina oblast života gde su veliki rivali u isto vreme i veliki prijatelji. - kazao je Spasović. Predsednik ŽRK Rudar Kostolac, Vesna Zeljković, je obrativši se prisutnima napomenula da ovaj klub postoji skoro pola veka i da tu tradiciju nose mnogi kostolčani na svojim plećima.

- Ja sam bila svojevremeno jedan od igrača i sada obavljam funkciju predsednika kluba. Poželela bih svoj deci da se upišu na rukomet i iskuse kako to izgleda biti deo tima i rukometne porodice. - kazala je jedna od legendi ovog kluba.Komentari: