Autor: Saša Stojadinović   |  05.04.2017. - 13:04 h  |   Kategorija: Sportski centar
Odbojkašima se smeši viši rang, ostalima ostanak ili opstanak

Klubovi koji igraju pod svodom “KSC” Požarevac, odnosno u dvorani Hala sportova i na Gradskom stadionu, ovog vikenda imali su sledeći učinak:

 

KK “Trepča” Kosovska Mitrovica - KK ”Požarevac“  81:93


OK “Mladi radnik” Požarevac– OK “VA 014 Gorenje” Valjevo 3:2


ŽOK“ Lucky Star” Beograd – ŽOK “Mladi radnik” Požarevac 3:0


RK “Partizan” Beograd – RK Požarevac 32:31


ŽRK “Župa” Aleksandrovac – ŽRK Požarevac 28:27


KMF “Kragujevac 2011” – KMF Požarevac 2:7


FK Radnički 1926 Požarevac – FK “VGSK” Veliko Gradište 2:0


 


Situacija kod većine navedenih požarevačkih klubova je to da su van opasne zone ispadanja, izuzev odbojkaša koji su nadomak ulaska, tačnije povratka u elitni rang. Njima nedostaje samo još pobeda ovog vikenda u Jagodini da bi ponovo postali superligaši. Istina, na tabeli imaju dva boda manje od Spartaka iz Subotice, ali se po propozicijama računaju pobede pa tek onda bodovi, tako da bi Požarevljanima igrala bilo koja pobeda u poslednjem kolu. Inače, Jagodina zauzima deseto mesto i nema bojazni za ispadanjem. Njihove koleginice, ŽOK „Mladi radnik, će, po svemu sudeći i naredne sezone igrati u istom rangu takmičenja jer se nakon utakmice u gostima sa ekipom “Lucky Star” iz Beograda, koju su izgubile, nalaze na 6. mestu na tabeli.


Košarkaška drama ipak nema povoljan epilog po Požarevljane uzevši u obzir da su, kolo pre kraja, njihove šanse da se plasiraju u viši rang u domenu daleke teorije. Moralo bi se desiti čudo da Paraćin u poslednjem kolu na svom terenu izgubi od ekipe Basketa, a KK “Požarevac“ savlada Svilajnac kod kuće, pa da dva kluba zamene mesta na vrhu tabele. Pre ovog kola nada je postojala ali je Svilajnac kod kuće izgubio od Paraćina i tako devalvirao veliku pobedu Požarevljana na teškom gostovanju u Kosovskoj Mitrovici.


Rukometaši su započeli takmičenje u Plej autu i na startu izgubili od beogradkog Partizana u gostima sa samo jednim golom razlike. Ipak, situacija na tabeli daje izvesnu komociju Požarevljanima jer ispadaju dva kluba, od kojih pretposlednji ima zaostatak u odnosu na MRK Požarevac čak 5 bodova. Rukometašice iz Požarevca u ovom kolu izgubile su u Aleksandrovcu i nalaze se na petoj poziciji.


Kada su u pitanju futsaleri, realan ishod je da naredne godine igraju jedinstvenu drugu ligu koja će se formirati a koju će činiti drugoplasirani i trećeplasirani iz svih grupa. Međutim, do kraja su ostala još tri kola i moguće je da budu čak i prvi i tako uđu u elitu, ali i četvrti, pa da igraju u trećem rangu takmičenja naredne godine. Ovaj scenario omogućuje i činjenica da je tokom prvenstva dokazano da skoro svaka ekipa može svaku da pobedi ili od nje izgubi, tako da je ovde još uvek sve otvoreno.


Kada je fudbal u pitanju, ovog vikenda FK “Radnički 1926“ je savladao ekipu “VGSK“ iz Velikog Gradišta i tako napredovao za jedno mesto na tabeli. Trenutno je peti, a razlika u odnosu na prvoplasiranu Gružu je 7 bodova. Ipak, u zoni “Dunav“ ima još mnogo da se igra, čak 12 kola, tako da je u ovoj ligi još sve moguće.

Komentari: