Autor: Saša Stojadinović   |  08.04.2017. - 12:04 h  |   Kategorija: Sportski centar
Odbojkaška Super liga u hali sledeće godine

Odbojkaši Mladog Radnika iz Požarevca su, pobedom u poslednjem kolu nad ekipom Jagodine, osvojili prvo mesto u Prvoj ligi za seniore 2016/2017. i time stekli pravo da se u narednoj takmičarskoj godini takmiče u Superligi Srbije.

 

Sama utakmica protekla je u dominaciji Požarevljana i završena je rezultatom 3:0 za OK Mladi radnik. Rezultat po setovima glasio je (17:25 16:25 26:28) i kao što se vidi, samo je poslednji deo utakmice bio dramatičan, ali i to je doprinelo još većoj erupciji oduševljenja na kraju.


Što se kompletne sezone, može se reći da su ovom uspehu dosta kumovali čelični živci Požarevljana, jer su čak 7 susreta rešili u svoju korist u odlučujućem taj-brek setu. Uzevši u obzir da se u šampionatu za pobedu na taj način dodeljuje dva, a u ostalim 3 boda, na tabeli Spartak ima više bodova od Požarevca. Međutim, propozicije kažu da se pri redosledu najpre gleda broj pobeda, te je tako Mladi radnik prvi jer ima jednu više od kluba iz Subotice.


Podetimo, Požarevljani su samo jednom izgubili i to upravo od Spartaka u 16. kolu, dok su Subotičani tokom sezone zabeležili dva poraza i to od Požarevca i Smedereva.


Nakon utakmice sa Jagodinom, Ana Avramović, potpredsednik Predsedništva UOKPL, je predala kapitenu Mladog Radnika, Ivici Jevtiću, pobednički pehar.

Komentari: