Autor: Saša Stojadinović   |  13.04.2017. - 13:04 h  |   Kategorija: Odbojka
Prijem za odbojkaše

Danas je u Svečanim salonima Zgrade Načelstva u Požarevcu organizovan prijem u čast odbojkaškog kluba Mladi radnik.


 


 

 

Direktan razlog što je požarevački gradonačelnik Bane Spasović upriličio prijem jeste plasman u super ligu, ali i pored toga bilo je razloga da se odbojkaši uvaže. To je, između ostalog, u svom obraćanju i naveo Spasović.


- Ne mislim da ste nas zadužili samo plasmanom u super ligu gde će se požarevački klub ponovo naći među najelitnijim klubovima. Ne mislim i samo na uzbudljive utakmice i požrtvovanost na njima kada su igrači borbom za svaku loptu pokazali šta znači biti posvećen i takmičiti se za svoj klub i grad. Kada kažem da ste nas sve zadužili, mislim ponajviše na onaj osećaj koji ste budili u nama a to je ponos i ljubav prema svom gradu nakon pobeda ali i nakon poraza kada ste pokazali još i to kako se boljem pruža ruka i čestita mu na pobedi. Podatak da ste poraženi na samo jednoj utakmici i to u gostima, svima nama u Požarevcu ali i u Srbiji govori da ste i više nego zasluženo osvojili titulu i plasirali se u Super ligu. Želeo bih na kraju da se zahvalim rukovodstvu kluba koje je izvanrednim radom i to u sportu koji je sinonim za organizovanost, pokazao koliko je važno dobro rukovođenje za uspeh, u bilo kom segmentu. Takođe želim i da se zahvalim, i to ponajviše u ime naših mladih sugrađana, i svim igračima na čelu sa kapitenom Ivicom Jevtićem što svojim ponašanjem na terenu ali i van njega, daju najbolji primer i na delu dokazuju da sport oplemenjuje i nadahnjuje. – kazao je Bane Spasović.


Nakon njega, ispred kluba, najpre se na prijemu zahvalio trener ekipe, Dragan Bonić.


- Moram da naglasim da je bilo izuzetno teško, jer smo ispred sebe imali 22 utakmice, i sezonu koja traje 7 meseci.  Uspeli smo da ostvarimo trijumfe na 21 meču tako da velike zasluge pripadaju igračima. Na nama je da se okrenemo super ligi i iskoristio bih priliku da se zahvalim gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, našoj upravi na čelu sa predsednikom Lazom Ristićem sigurno da ste nam mnogo pomogli i bez vaše pomoći ne bi smo ostvarili ovaj cilj. - rekao je odbojkaški stručnjak.


Pohvale gradu ali i navijačima imao je Laza Ristić, predsednik kluba koji se podsetio i teških trenutaka koji sun a kraju, ipak doveli klub do cilja.


- Bilo je mnogo teško, turbulencije, stresa i na kraju smo došli do uspeha.  Ovom prilikom bih se zahvalio igračima, kapitenu Ivici Jevtiću, na svemu što su doprineli za ovaj uspeh našem klubu. Zahvalio bih se sponzorima, ljudima iz grada koji su zaduženi za sport i koji su sve vreme bili uz nas i dali nesebičnu pomoć ali i pozitivnu energiju. - kazao je Ristić.


Ovime je još jednom proslavljen veliki uspeh, ali sada predstoji period organizovanja kluba za stepenik više, super ligu, u kojoj igraju daleko kvalitetniji klubovi.

Komentari: