Autor: Saša Stojadinović   |  14.05.2017. - 23:05 h  |   Kategorija: Rukomet
Gosti odneli važne bodove u Beograd

RK Partizan danas je slavio u Požarevcu i tako još više zakomplikovao domaćim rukometašima kalkulacije za opstanak u eliti.

 

Pored toga što svoju sudbinu još uvek čvrsto drže u sopstvenim rukama, Požarevljani su sa samo jednom pobedom i čak pet poraza u plej aut seriji u veoma nezavidnom položaju. Partizan jeste veliki klub i favorit na bilo kom terenu, ali je istina da mu u poslednje vreme ne cvetaju ruže, što dokazuje i podatak da se nalaze u plej autu. Upravo to bio je motiv više da Požarevljani potraže bodove u ovom meču pred svojom publikom. Tokom prvog poluvremena izgledalo je kao da će domaći rukometaši imati snage da dođu do bodova, naročito u trenutku kada su imali i četiri gola prednosti u odnosu na rivala. Ipak, prvi deo igre završen je nerečenim rezultatom 15:15.


Drugi deo igre doneo je konfuziju u napadu a naročito u odbrani domaćih rukometaša koji su se trudili nošeni publikom, ali jednostvano nisu imali dovoljno energije da se izbore sa mladom ekipom Partizana, te je krajnji rezultat glasio 29:31. Najbolji u redovima MRK Požarevac bio je Đorđe Todorović koji je vodio nadčovečansku borbu sa gostujućom odbranom. U redovima domaćih ponovo je najbolji strelac bio Boban Živković sa 12 postignutih golova. Kod gostiju najbolji igrač ujedno je bio i najbolji strelac sa 11 golova, Darko Stevanović.


Naredna utakmica za Požarevljane ujedno bi mogla da pruži i jasan odgovor na pitanje da li će se do poslednjeg kola boriti za ostanak u Superligi, Naime, u goste im dolazi Jugović koji se nalazi u zoni ispadanja i koji ima samo bod manje. U slučaju njihovog trijumfa, zamenili bi mesto na tabeli sa MRK Požarevac i tako im dodatno zakomplikovali kraj plej auta. Ova važna utakmica igra se u nedelju, 21. maja u Hali sportova KSC Požarevac.

Komentari: