Autor: Saša Stojadinović   |  19.05.2017. - 22:05 h  |   Kategorija: Sportski centar
U subotu u našoj Hali meč odluke sa srpske juniore

Drugog dana turnira E grupe II runde Evropskih kvalifikacija za 19. Svetsko prvenstvo 2017. u fantastičnoj atmosferi pobedile su ekipe Ukraijine i Srbije i tako zakazale meč poslednjeg dana turnira koji će dati odgovor na pitanje – ko će na svetsko prvenstvo.

 

Prepreka na tom putu zove se Ukrajina, koja je inače aktuelni vicešampion Evrope. Oni su večeras savladali ekipu Bugarske kojoj je ovo drugi poraz i koja više nema šansi da putuje na Svetsko prvenstvo u Češku.


Srbija je savladala Francusku sa 3:0, po setovima 25:20, 33:31 i 25:23, posle 91 minuta igre. Tokom većeg dela prvog seta vodila se ravnopravna borba, a ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi ipak na kraju naši junior bili skoncentrisaniji i slavili sa 25:20.


U drugom setu je takođe viđena izjednačena igra obe selekcije, ali su ovog puta Francuzi u završnici poveli sa 20:16. Izjednačila je Srbija na 20:20, a zatim se vodila žestoka borba za svaki poen. Zahvaljujući fantastičnom bloku kapitena Davida Mehića Srbija je iskoristila treću set loptu pri rezultatu za 33:31 i došla u vođstvo od 2:0 u setovima.


U trećem setu, Srbija je imala prednost sve do 20:16, kada su Francuzi serijom 6:0 preokrenuli rezultat i poveli sa 22:20. Uzvratila je Srbija serijom 4:0 za prednost od 24:22. Mehić je realizovao drugu meč loptu za konačnih 25:23, za trijumf od 3:0.


- Najvažnije da smo pobedili. Očekivao sam više grešaka nego juče. Želja nikada nije ni bila sporna. U kritičnim trenucima meča bili smo koncentrisani precizni i tačni i pokazali smo jedan dodatni kvalitet. To je potvrda da ova ekipa raste iz dana u dan i ja sam jako ponosan zbog toga. – istakao je Vladimir Vasović, prvi trener juniora Srbije za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.


Utakmicu Hali sportova posmatralo je više od 900 gledalaca, a uzevši u obzir značaj sutrašnjeg meča, u utakmici koja se igra u subotu, 20. maja od 19 sati kada se sastaju Srbija i Ukrajina, očekuje se još veći broj navijača.


Dođite da navijamo za Srbiju.


foto: Hit radio

Komentari: