Autor: Saša Stojadinović   |  23.05.2017. - 15:05 h  |   Kategorija: Sportski centar
Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije obišao Halu sportova

Danas je Požarevac, posetio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković. Kako je od nedavno na toj funkciji, današnja poseta mu je bila jedna od prvih poseta jednom gradu. U njenom sklopu, Makljković je obišao i Kulturno sportski centar Požarevac.

 

Za Maljkovića je najpre upriličen prijem u Gradskom zdanju gde ga je gradonačelnik zajedno sa saradnicima uputio u kratkim crtama sa strategijom razvoja sporta i zanavljanja i izgradnje sportske infrastrukture.


- Kada govorimo o infrastrukturi, imamo značajna prošlogodišnja ulaganja u ergelu i hipodrom koja nastavljamo i u ovoj godini, a kraj 2017 će u posebnom sjaju dočekati i naš Kulturno-sportski centar. Radujemo se što ćete neke od tih objekata zajedno sa nama obići danas i što ćete kao čovek iz sporta, siguran sam, imati za nas i niz sugestija kojima ćemo kao grad postizati još bolje sportske rezultate sa krajnjim ciljem,... da našoj Srbiji damo u budućnosti puno reprezentativaca koji će braniti njene boje. – kazao je gradonačelnik Bane Spasović.


Tokom svog obraćanja u Svečanim salonima požarevačke gradske kuće, Maljković je jasno stavio do znanja da mu je u planu da više pažnje posveti mestima van prestonice nego što je to do sada bio slučaj.


- Vlada Srbije, ministarstvo sporta, Savez za sport i Olimpijski komitet imaju jasne ciljeve šta u Srbiji treba napraviti. Prokrstario sam Srbiju uzduž i popreko i znam da realnost jednoga sporta nije kakvi su njegovi rezultati u reprezentaciji. Unutrašnjosti Srbije trebamo pokloniti veću pažnju. Ova vlast, a ja nisam pripadnik nikakve stranke, želi da unapredi sport u Srbiji, da približi unutrašnjost Beogradu i da Beograd približi unutrašnjosti. Ja sam rekao kada sam došao, da se svetla Olimpijskog komiteta neće gasiti, kad god neko hoće da dođe mi ćemo ga oberučke primiti. - rekao je između ostalog na prijemu Maljković.


Član Gradskog veća za sport, Ana Miljanić, je napomenula da se napreduje samo ukoliko se radi više od drugih, igra se da se pobedi, a sama igra malo ima smisla ukoliko ne date sve od sebe da pobedite.


- Košarka je na gubitku jer veliki stručnjak nije više na terenu, ali to samo na prvi pogled tako izgleda, sigurna sam da ćete sa sadašnje vaše pozicije pomagati srpskoj košarci i srpskoj sportu uopšte, više nego ikada. Vi ste imali profesora Aleksandra Nikolića, zatim Ranka Žeravicu, koji su na neki način odredili vaš put, a treneri i sportisti, ili kako bi vi rekli, heroji i heroine, imaju tu sreću da na sportskom i uopšte životnom putu imaju Božu Maljkovića. - zaključila je Miljanić.


Nakon prijema Maljkoviću je uručen prigodan poklon a potom je zajedno sa svojim domaćinima obišao hipodrom i KSC Požarevac. U požarevačkoj Hali sportova, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović je još jednom podsetio na velika ulaganja koja ovog leta očekuju ovu ustanovu.


- Ove godine imamo 25 miliona dinara investicija direktno vezanih za "Halu", kao i neke koje usmeravamo na njenu okolinu poput rekonstrukcije Partizanske ulice, od Dalmatinske do Lole Ribara, sa trotoarima i adekvatnim parking prostorom. Takođe, uredićemo i plato ispred KSC Požarevac kao i košarkaško igralište pored njega koga ćemo proširiti. U planu je i izrada projekta dogradnje Sportske hale kako bi se se dobila još jedna sala koja je preko potrebna požarevačkim sportistima. – naveo je pomoćnik gradonačelnika, naišavši na odobravanje predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića.

Komentari: