Autor: Saša Stojadinović   |  28.05.2017. - 22:05 h  |   Kategorija: Rukomet
Hala ugostila najbolje pionire iz Srbije

Večeras je u Kulturno sportskom centru Požarevac završeno državno prvenstvo u rukometu za dečake do 14 godina. Naslov prvaka poneo je beogradski Partizan.

 

Nakon tri dana turnira i tačno 40 odigranih utakmica, mladi rukometaši Partizana postali su šampioni u ovoj kategoriji. Njihove, ali i igre ostalih 15 timova pokazali su na delu da se u ovom uzrastu sa sportistima ozbiljno radi, tako da se veoma često nije mogla primetiti neka velika razlika između utakmica ovih pionira i pojedinih seniora. To se naročito moglo videti u samom finalu u kome su rukometaši Partizana bili bolji od Vojvodine iz Novog Sada rezultatom 18:16, poluvreme 9:8.


Pre njih na teren su, u borbi za treće mesto, izašli pioniri Lavova iz Bačke Palanke i ekipe Studentski grad iz Beograda. Pobedio je Studentski grad rezultatom 16:12, poluvreme 9:5.


Čitava organizacija bila je na izuzetno visokom nivou i ponovo su, čini se, Požarevac i požarevački sportski radnici, podigli za stepenik više organizaciju neke sportske priredbe. Najpre je to učinjeno u odbojci, potom u futsalu, a sada i u rukometu. Tim organizatora na čelu sa Daliborom Ristićem, generalnim sekretarom Rukometnog saveza Braničevskog okruga i Jelenom Savković, uz zaposlene u Hali sportova, učinio je da se i mnoga seniorska finala ne bi postidela predstave u Požarevcu.


Nakon utakmice, nakon dodele plaketa zaslušnim sportskim radnicima i zahvalnica sponzorima i prijateljima Državnog prvenstva u rukometu, pristupilo se i dodeli medalja i pehara. Za najkorisnijeg igrača prvenstva izabran je Đorđe Stanojev iz ekipe Lavovi iz Bačke Palanke. Podsetimo, treće mesto je osvojila ekipa Studentski grad, drugoplasirana je bila Vojvodina, a šampion je Partizan.


Pre same ceremonije dodele nagrada, prisutnima u Hali sportova obratila se Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužena za sport, koja je i sama učestvovala u dodeli pehara i medalja, a u ime grada dobila i priznanje od rukometnog saveza Srbije.


Tokom tri dana turnira, od 26. do 28. maja, kroz Kulturno sportski centar Požarevac su prodefilovale ekipe Partizana, Vojvodine, Studentskog grada, Lavovi iz Bačke Palanke, Kolubara, Mladost, Radnički iz Kragujevca, Rakovica, Metaloplastika, Meteor, Crvenka, Žitorađa, Štrpce, Dolovo, Šamot i Rudar iz Majdanpeka.

Komentari: