Autor: Saša Stojadinović   |  14.06.2017. - 16:06 h  |   Kategorija: Sportski centar
Obuka neplivača i Biznis plivanje

Na bazenu Kulturno sportskog centra Požarevac počinje škola plivanja koja će obučiti decu, ali i starije sugrađane.

 

Škola će se obaviljati u četiri etape, tačnije kursa. Prvi počinje u utorak 20. juna do 5. jula. Dan kasnije, 6. jula počinje drugi kurs koji se završava 20. jula, treći kurs će se sprovoditi u periodu od 21. jula do 5. avgusta a četvrti od 6. avgusta do 20. avgusta.


Cena kursa po osobi je 2.500 dinara, bez obzira na usrast i godište, izuzev učenika koji su ove godine završili prvi razred osnovne za koje je obuka besplatna, u okviru projekta koji je u prošlosti pokazao izvanredne rezultate pod nazivom „Grad bez neplivača”.


Svaki kurs sadrži minimum 10 a maksimum 15 časova od po pola sata i na kraju svake obuke polaže se svojevrsni ispit na kome će preplivavati bazen i tako dobiti sertifikat da su i zvanično plivači. Sve ovo važi i za starije Požarevljane koji će raditi u posebnim grupama, odvojeno od najmlađih.


Obuku vrše profesori fizičke kulture i kako je rekao direktor KSC Požarevac Nenad Mitić, grupe neće imati više od 10 polaznika i najavljuje još jednu aktivnost, koja je bila zastupljena i prošle godine.


Reč je o takozvanom "biznis" plivanju gde svi zainteresovani građani mogu doći svakog ponedeljka, srede i petka na termin od 6 do 7 časova izjutra. Iz ove kuće nazvali su ga biznis upravo zato što je namenjen zaposlenim ljudima koji od 7 ili 8 časova odlaze na posao, a žele pre toga da posvete svoje vreme rekreaciji. Termin je besplatan i nije potrebno prethodno prijavljivanje. Na raspolaganju će im biti i stručnjaci iz fizičke kulture koji će im na licu mesta predložiti intenzitet aktivnosti.


Sve ostale informacije mogu se dobiti lično na bazenu tokom radnog vremena od 7 do 19 sati ili na telefon 012/555-057.

Komentari: