Autor: Saša Stojadinović   |  08.07.2014. - 17:07 h  |   Kategorija: Sportski centar
Završen turnir, pobednik je - Kladionica Arena

Sedmojulski turnir u malom fudbalu “Požarevac 2014“ krunisan je sinoć finalnom večeri i velikoj neizvesnoti u mečevima koja ju je pratila.

 

Iako su “zvezde večeri“ bili seniori, ništa manje aplauza i nezvesnosti nisu bili u revijalnim mečevima u kojima su nastupile najmlađe selekcije FK “Presing“ iz Požarevca. Pre utakmice za treće mesto kada su nastupili dečaci godišta 2006, 7, 8. i pre finalne utakmice kada su sveoje umeće pokazali oni koji su rođeni 2002, 3, 4. godine, gledaoci su uživali u igri koju su prikazali oni koji će za nekoliko godina dostojno zameniti a verovatno i zaseniti svoje starije kolege. Pubika nije štedela dlanove a tu ne mislimo samo na članove porodica najmlađih fudbalera već i na sve one neutralne koji su bili očarani znanjem i umećem mladih polaznika Presinga. podsećamo da su u utakmici učestvovali i sinovi takvih fudbalskih veličina iz Braničevskog okruga poput Vojislava Bojatovića ali i nekadašnjih i sadašnjih prvotimaca Partizana i Crvene zvezde, Predraga Luke i Marjana Markovića.


Aplauzi su došli i od glavnih aktera finalne večeri, koji su inspirisani posetom pokazali sve ono što znaju i umeju sa loptom, pa i mnogo više.


 


U prvoj utakmici, u borbi za treće mesto srele su se ekipe “Dr 100ić“ i “Zenit“. Gledaoci su imali prilike da vide veliku borbu i neizvestan rezultat koji je na kraju bio 2:2. pa je trećeplasiranog morala da odlučuje penal serija. Uspešniji su bili kostolčani, pa je ekipa “Dr 100ić“ rezultatom 5:4 zasluženo osvojila bronzu na prestižnom požarevačkom turniru.


 


Kao što smo već kazali, u pauzi su nastupli polaznici škole “Presing“ da bi potom publika uživala u glavnom događaju - finalnoj utakmici.


Iako su igrači ekipe “Kladionica Arena“ na turnir dočli bukvalno na sam početak meča sa drugog turnira koji su igrali to ih nije sprečilo da trijumfuju nad ekipom “Mobi Max“ krajnjim rezultatom 3:1. Obe ekipe su pokazale da su u svojim redovima okupile prave majstore malog fudbala a čini se da je presudila činjenica da je ekipa “Mobi Max“ u prvom poluvremenu sakupila veoma rano 6 prekršaja. Da podsetimo, po futsal pravilima nakon šestog prekršaja svaki naredni se šutira slobodan udarac sa 10 metara bez živog zida a iz tih situacija je ekipa “Kladionica Arena“ postigla u prvom delu utakmice čak dva gola. Po okončavanju finalnog susreta pristupilo se dodeli pehara i medalja, pa je tako ekipi “Dr 100ić“ za osvojeno treće mesto nagrade uručio Miroljub Petrović, član UO KMF “Požarevac“, za drugo mesto Nenad Mitić, takođe član UO KMF “Požarevac“, dok je šampionima nagradu dodelio Senad Marić, vlasnik  “Homoljskog Raja“ i član Skupštine KMF “Požarevac“.


Sve u svemu, tokom turnira publika je imala prilike da uživa u vrhunskom fudbalu i da na kraju pozdravi četiri ekipe o čijem plasmanu su odlučivale najtananije fudbalske nijanse.

Komentari: