Autor: Saša Stojadinović   |  11.03.2018. - 17:03 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Futsaleri u ponedeljak sa Vrščanima

Sutra se u okviru Druge lige u futsalu igra jedna od važnijih utakmica za Požarevljane. Naime, nakon nje mogu se priključiti i borbi za treće mesto koje void u elitu, ali i učiniti da se do kraja bore i za sami opstanak u ovom rangu takmičenja.

 

Iako ova rečenica deluje veoma kontradiktorno, zapravo je potpuno istinita, samo kada bacite pogled na tabelu. Ukoliko u ponedeljak 13. marta pobede ekipu Forum iz Vršca, domaći futsaleri popeće se na četvrto mesto i sa 26 bodova nastaviti "jurnjavu" sa prve tri ekipe na tabeli koje imaju po trideset. Sa druge strane ako ne zabeleže trijumf i ostali timovi koji su ispod njih zabeleže dobre rezultate, mogu čak pasti na osmo mesto, samo jedno iznad zone ispadanja.


Naime, svi se slažu da je ovo jedna od najizjednačenijih liga i najneizvesnija sezona, ne samo kada je futsal u pitanju. Gotovo svako može da pobedi svakoga, bez obzira da li igra kod kuće ili u gostima. Zato veliku prednost i prevagu donosi publika koja je uvek u Požarevcu bila šesti igrač.


To je razlog što uprava kluba i igrači pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu u ponedeljak u Halu sportova i od 19 sati i 30 minuta im pomognu da prekinu neprijatan niz od dve utakmice bez pobede i vrate se na stazu trijumfa. Protivnička ekipa je veoma neugodna i gotovo nepogrešiva na svom terenu, ali igraju čvrsto i u gostima tako da se očekuje jedan izuzetno napet i neizvestan meč.

Komentari: