Autor: Saša Stojadinović   |  16.03.2018. - 13:03 h  |   Kategorija: Sportski centar
KSC Požarevac ponovo domaćin turnira Igrajmo za 16

Požarevac je i ove godine jedan od gradova učesnika Memorijalnog turnira Igrajmo za 16, koji se skoro dve decenije održava u Srbiji.Podsećamo, turnir se igra u spomen na tragično nastradale radnike RTS-a, tokom NATO bombardovanja zgrade u Aberdarevoj ulici 23. aprila 1999. godine.

 

Više od 180 ekipa ove godine učestvuje u pet sportova, najviše ih je u malom fudbalu. Uz Beograd i Požarevac, učešće su ponovo uzeli gradovi Niš, Kragujevac, Jagodina, Subotica, Zrenjanin, Užice i Bor. Pored malog fudbala, ove godine će se održati takmičenje i u stonom tenisu, kuglanju, basketu „tri na tri“ i prvi put u PES-u, kompjuterskoj igri virtuelnog fudbala.


Požarevački turnir će se odigravati u dva dana, i to subotu 17. mart i nedelju dana kasnije, 24. marta. Za plasma u finale boriće se osam ekipa i to: Novinari, Gradska uprava Požarevac, Kafe „As”, JKP „Komunalne službe” Požarevac, „Elektromorava”, „Sole i drugari”, „Olimpik” i „Vatrogasno-spasilačka služba” Požarevac.


Žrebom, koji je organizovan u KSC Požarevac odlučeno je da u prvom susretu, od 12 sati, snage odmere ekipe „Olimpik” i JKP „Komunalne službe” Požarevac. Sat vremena kasnije, za polufinale boriće se šampion ovog turnira iz 2016, ekipa „Elektromorava” i „Vatrogasno-spasilačka služba” Požarevac. Od 14 sati sastaju se „Sole i drugari” i Gradska uprava Požarevac, da bi od 15 časova snage odmerili Kafe „As” i Novinari.


Superfinale u malom fudbalu biće održano 15. aprila u USC „Voždovac“ na Banjici, uz direktan prenos na RTS-u.

Komentari: