Autor: Saša Stojadinović   |  22.06.2018. - 12:06 h  |   Kategorija: Sportski centar
Požarevac na točkovima

Takmičenje „Počni na dva točka“ za decu iz vrtića i kreativni školski poligon za osnovce, uzrasta od prvog do četvrtog razreda održaoa se danas u KSC Požarevac.


 


 


 


 

 

U saradnji sa ambasadom Australije, lokalnom vlašću grada Požarevca i Biciklističkim savezom Srbije predstavljen je biciklizam kroz nekoliko disciplina, namenjen deci predškolskog uzrasta koji su i bili takmičari na dvotočkašima, guralicama, kao i Kreativni školski poligon za osnovce od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.


Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca je podsetio da je grad bio domaćin i ove godine biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“. On se zahvalio ambasadi Australije što podržava ovakve manifestacije i što pomažu da se ovaj sport promoviše. Spasović je izrazio želju da će okupljena deca iz vrtića i osnovnih škola nastaviti da se bave biciklizmom i dodao da će ovakvu manifestaciju grad Požarevac uvek podržavati.


Zamenik ambasadora Australije, Glen Morison poručio je mališanima da je biciklizam izvanredan sport i da njime treba što više da se bave jer će im omogućiti da dobro spavaju i jedu, što će usrećiti i njihove roditelje.


Za najbolje u ove dve kategorije bile su obezbeđene nagrade koje su uručili predstavnik grada i prvi sekretar ambasade Australije.

Komentari: