Autor: Saša Stojadinović   |  18.07.2018. - 12:07 h  |   Kategorija: Sportski centar
Uskoro rekonstrukcija dvorane KSC

Administrativne poteškoće vezane za sprovođenje postupka Javne nabavke više puta su odložile radove na rekonstrukciji Hale sportova. Gradska uprava grada Požarevca je ponovo objavila poziv izvođačima radova da učestvuju u Javnoj nabavci za rekonstrukciju dvorane.


 


 

 

Hala sportova je sagrađena 1984. godine i pored toga što se pokazalo da je tada odrađen odličan posao oko izgradnje, zub vremena je ipak učinio svoje. U prošlosti, stari semafor zamenjen je novim, više puta su sanirani krov i parket, ali manje - više tu se spisak većih ulaganja završava. Grad Požarevac je odlučio da ovom investicijom sportistima ali i posetiocima omogući komfor i bolje uslove za treniranje, utakmice ali i posmatranje programa. 


Spisak predviđenih radova propisanih konkursnom dokumentacijom je izuzetno obiman, te smo izdvojili nekoliko najznačajnijih stavki.


Najpre će biti promenjeno “lice” Kulturno sportskog centra. Nakon nedavno uređenog platoa i Hala sportova dobiće novu, modernu fasadu. U pitanju je viseća fasada od termoizolovanih panela na čeličnoj podkonstrukciji u skladu sa evropskim standardom EN 14509:2006. Površina fasde je 700m2, površina panela (fasda bez uračunatih prozora) je 550m2. Pored ovih radova vidljivih od spolja, zameniće se i spoljna ulazna vrata, odnosno portal novim od belog PVC-a, kao i dvokrilna ulazna vrata u severnom delu iste fasade. Takođe, zameniće se i svi prozori u prizemlju i drugom spratu. Tako će se dobiti sasvim nova slika posetiocima ali i onima koji samo prolaze pored KSC-a, naročito uz već renovirani plato i rekonstrukciju dela Partizanske ulice koja je takođe u planu. 


Od unutrašnjih radova izdvajamo brušenje i poliranje teraca u holu, vetrobranima, na stepenicama i na pristupnim stazama tribina, izrada spuštenog plafona u dva nivoa u holu prizemlja , skidanje starih i ugradnja novih unutrašnjih vrata. Ono što će takođe krasiti hol dvorane i prilaz tribinama su i  segmentna vrata sa integisanim krilom i mehanizmom za uvlačenje ispod tavanice hola. Pored toga, radovi obuhvataju i krečenje površina zidova oko sportskog terena i tribina kao i nabavka i ugradnja novih sedišta sa naslonima na tribinama narandžaste boje, odgovarajućeg sertifikata. 


Rok za dostavljanje ponuda je 13. avgust a maksimalni rok za izvođenje radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao.


Izvor: Hit radio


 


 

Komentari: